Op vraag van minister van Werk Kris Peeters (CD&V) werken de sociale partners in de Nationale Arbeidsraad (NAR) aan een oplossing, schrijft De Tijd vrijdag.

Door de nieuwe regeling zal wie een ziektebriefje kan voorleggen zijn vakantiedagen op een later moment kunnen opnemen. De vakbonden en de werkgeversorganisaties zijn er nog niet uit wie de rekening moet betalen. De nieuwe regels leiden ertoe dat werknemers iets vaker afwezig zullen zijn.

Normaal moeten bedrijven tijdens de eerste maand ziekte het loon van een werknemer uitbetalen. Maar voor ziekteperiodes in vakanties zouden de werkgeversorganisaties graag hebben dat de overheid een uitkering betaalt. Of dat haalbaar is, wordt momenteel berekend.

Op vraag van minister van Werk Kris Peeters (CD&V) werken de sociale partners in de Nationale Arbeidsraad (NAR) aan een oplossing, schrijft De Tijd vrijdag.Door de nieuwe regeling zal wie een ziektebriefje kan voorleggen zijn vakantiedagen op een later moment kunnen opnemen. De vakbonden en de werkgeversorganisaties zijn er nog niet uit wie de rekening moet betalen. De nieuwe regels leiden ertoe dat werknemers iets vaker afwezig zullen zijn. Normaal moeten bedrijven tijdens de eerste maand ziekte het loon van een werknemer uitbetalen. Maar voor ziekteperiodes in vakanties zouden de werkgeversorganisaties graag hebben dat de overheid een uitkering betaalt. Of dat haalbaar is, wordt momenteel berekend.