Een van de discussiethema's is of we de Mitbestimmung uit Duitsland moeten importeren. Via Mitbestimming hebben ook de vakbonden hun zeg in de ondernemingsraden van grote bedrijven.

De Geest: "Bij BASF, waar ook een Antwerpse vakbondsvrouw vertegenwoordigd is in de Aufsichtsrat, zijn er geen taboe-onderwerpen. Dat noem ik een echte sociale dialoog. Er is een groot verschil met hoe we hier aan sociaal overleg doen, namelijk dat vakbonden daar hun verantwoordelijkheid opnemen. Hier bestaat hier er bij de vakbonden jammer genoeg geen consensus over."

Volledige uitzending op Kanaal Z vanaf zaterdag 5 maart 11 uur.

Een van de discussiethema's is of we de Mitbestimmung uit Duitsland moeten importeren. Via Mitbestimming hebben ook de vakbonden hun zeg in de ondernemingsraden van grote bedrijven. De Geest: "Bij BASF, waar ook een Antwerpse vakbondsvrouw vertegenwoordigd is in de Aufsichtsrat, zijn er geen taboe-onderwerpen. Dat noem ik een echte sociale dialoog. Er is een groot verschil met hoe we hier aan sociaal overleg doen, namelijk dat vakbonden daar hun verantwoordelijkheid opnemen. Hier bestaat hier er bij de vakbonden jammer genoeg geen consensus over." Volledige uitzending op Kanaal Z vanaf zaterdag 5 maart 11 uur.