'In plaats van zich te richten op eerlijk verhandelde exportproducten uit de VS moet China zijn oneerlijke handelspraktijken stoppen. Die beschadigen de nationale veiligheid van de VS en verstoren de internationale markten', zei adjunct-woordvoerder Lindsay Walters in een persbericht.

China zegt dat de heffingen 'de verliezen moeten goedmaken' van de invoerheffingen die de VS vorige maand invoerde. 'Die hebben onze belangen serieus beschadigd', klonk het.

Wall Street zonk maandag in het rood. Beleggers zijn bevreesd voor een mogelijke handelsoorlog tussen de twee economische reuzen.

De aandelenbeurzen in New York zijn maandag flink lager gesloten. Het sentiment werd gedrukt door de aankondiging van Chinese invoerheffingen op Amerikaanse producten. Verder stond de techsector weer flink onder druk. Beleggers moesten het verder doen zonder richtinggevende ontwikkelingen uit Europa, waar de beurzen op paasmaandag gesloten waren.

De toonaangevende Dow-Jonesindex eindigde 1,9 procent lager op 23.644,19 punten, een verlies van meer dan 450 punten. Technologiebeurs Nasdaq verloor 2,7 procent tot 6.870,12 punten.

'In plaats van zich te richten op eerlijk verhandelde exportproducten uit de VS moet China zijn oneerlijke handelspraktijken stoppen. Die beschadigen de nationale veiligheid van de VS en verstoren de internationale markten', zei adjunct-woordvoerder Lindsay Walters in een persbericht. China zegt dat de heffingen 'de verliezen moeten goedmaken' van de invoerheffingen die de VS vorige maand invoerde. 'Die hebben onze belangen serieus beschadigd', klonk het. Wall Street zonk maandag in het rood. Beleggers zijn bevreesd voor een mogelijke handelsoorlog tussen de twee economische reuzen. De aandelenbeurzen in New York zijn maandag flink lager gesloten. Het sentiment werd gedrukt door de aankondiging van Chinese invoerheffingen op Amerikaanse producten. Verder stond de techsector weer flink onder druk. Beleggers moesten het verder doen zonder richtinggevende ontwikkelingen uit Europa, waar de beurzen op paasmaandag gesloten waren.De toonaangevende Dow-Jonesindex eindigde 1,9 procent lager op 23.644,19 punten, een verlies van meer dan 450 punten. Technologiebeurs Nasdaq verloor 2,7 procent tot 6.870,12 punten.