De veroordeling van de Wereldhandelsorganisatie komt er naar aanleiding van een klacht die dateert van 2012. De klacht houdt in dat de VS ten onrechte invoertaksen heffen op bepaalde producten uit het buitenland, zoals onder meer Chinees staal en Chinese zonnepanelen. In een andere uitspraak maant de WHO de VS aan de manier waarop taksen worden opgelegd voor Indiase staalproducten te veranderen.

"China dringt er bij deVerenigde Staten op aan de uitspraken van de WHO te respecteren en het misbruik van 'corrigerende maatregelen' recht te zetten. Dat is nodig om een klimaat van eerlijke concurrentie voor de Chinese ondernemingen te garanderen," zei de Chinese minister van Buitenlandse Handel in een reactie op de verklaringen van de Wereldhandelsorganisatie.

De WHO neemt op haar beurt akte van de verklaringen van de Chinese minister, maar wijst er tegelijk op dat ze het niet eens is met alle klachten van China aan het adres van de VS.

Ook de Verenigde Staten nemen akte van de verklaringen van de WHO en China, maar de grootste economie ter wereld gaat wel in beroep tegen de veroordeling van de Wereldhandelsorganisatie. Volgens de VS zijn de taksen geoorloofd om de kunstmatig lage prijzen van de door de overheid gesubsidieerde producten uit China en India te bestrijden. (BBC/BO)

De veroordeling van de Wereldhandelsorganisatie komt er naar aanleiding van een klacht die dateert van 2012. De klacht houdt in dat de VS ten onrechte invoertaksen heffen op bepaalde producten uit het buitenland, zoals onder meer Chinees staal en Chinese zonnepanelen. In een andere uitspraak maant de WHO de VS aan de manier waarop taksen worden opgelegd voor Indiase staalproducten te veranderen."China dringt er bij deVerenigde Staten op aan de uitspraken van de WHO te respecteren en het misbruik van 'corrigerende maatregelen' recht te zetten. Dat is nodig om een klimaat van eerlijke concurrentie voor de Chinese ondernemingen te garanderen," zei de Chinese minister van Buitenlandse Handel in een reactie op de verklaringen van de Wereldhandelsorganisatie.De WHO neemt op haar beurt akte van de verklaringen van de Chinese minister, maar wijst er tegelijk op dat ze het niet eens is met alle klachten van China aan het adres van de VS.Ook de Verenigde Staten nemen akte van de verklaringen van de WHO en China, maar de grootste economie ter wereld gaat wel in beroep tegen de veroordeling van de Wereldhandelsorganisatie. Volgens de VS zijn de taksen geoorloofd om de kunstmatig lage prijzen van de door de overheid gesubsidieerde producten uit China en India te bestrijden. (BBC/BO)