De werkgevers en ondernemers zijn niet te spreken over de manier waarop staatssecretaris John Crombez (PS) de sociale fraude aanpakt. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard.

Crombez verplicht de bedrijven bijvoorbeeld om zelf uit te pluizen of hun onderaannemers de spelregels volgen, als ze boetes willen vermijden.

Maar volgens de werkgevers is dat een brug te ver. "Je moet de oorzaak aanpakken, niet de symptomen. Zo werk je frauderend gedrag in de hand", zegt Jo Libeer, voorzitter van de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka.

De werkgevers en ondernemers zijn niet te spreken over de manier waarop staatssecretaris John Crombez (PS) de sociale fraude aanpakt. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard. Crombez verplicht de bedrijven bijvoorbeeld om zelf uit te pluizen of hun onderaannemers de spelregels volgen, als ze boetes willen vermijden. Maar volgens de werkgevers is dat een brug te ver. "Je moet de oorzaak aanpakken, niet de symptomen. Zo werk je frauderend gedrag in de hand", zegt Jo Libeer, voorzitter van de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka.