Dat bericht La Libre Belgique dinsdag op basis van cijfers van de Forem, de Waalse dienst voor werkgelegenheid. In het zuiden van het land steeg het aantal arbeidsplaatsen met 8,8 procent, tegenover 8,6 procent in het noorden en 5,1 procent in het centrum. De stijging is het sterkst in de administratie en de gezondheidszorg.

Er zijn iets minder contracten van onbepaalde duur. Het aantal voltijdse arbeidscontracten ging in 2003 in België met 1,9 procent achteruit, volgens schattingen van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ).

Deeltijds werken is het voorbije decennium dan weer fors toegenomen. Op zeven jaar tijd is het aantal mensen dat deeltijds werkt gestegen met 170.000. Ook seizoensarbeid en interimwerk kenden een sterke stijging de afgelopen tien jaar (+36,4 procent).

De Forem tekent sinds 2003 ook een stijging van 28 procent op van het aantal zelfstandigen in bijberoep. In Wallonië is één zelfstandige op de vier een zelfstandige in bijberoep.

Dat bericht La Libre Belgique dinsdag op basis van cijfers van de Forem, de Waalse dienst voor werkgelegenheid. In het zuiden van het land steeg het aantal arbeidsplaatsen met 8,8 procent, tegenover 8,6 procent in het noorden en 5,1 procent in het centrum. De stijging is het sterkst in de administratie en de gezondheidszorg. Er zijn iets minder contracten van onbepaalde duur. Het aantal voltijdse arbeidscontracten ging in 2003 in België met 1,9 procent achteruit, volgens schattingen van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ). Deeltijds werken is het voorbije decennium dan weer fors toegenomen. Op zeven jaar tijd is het aantal mensen dat deeltijds werkt gestegen met 170.000. Ook seizoensarbeid en interimwerk kenden een sterke stijging de afgelopen tien jaar (+36,4 procent). De Forem tekent sinds 2003 ook een stijging van 28 procent op van het aantal zelfstandigen in bijberoep. In Wallonië is één zelfstandige op de vier een zelfstandige in bijberoep.