Werken in het station

Regus Express stelt tijdens de staking zijn businesslounges in de stations gratis ter beschikking van gestrande reizigers. "Door de staking zullen heel wat pendelaars problemen hebben om op het werk te geraken. Wij bieden hen de mogelijkheid vanuit een comfortabele en goed uitgeruste werkplek aan de slag te gaan. Alles wat ze nodig hebben, is een geldig vervoerbewijs", zegt William Willems, algemeen directeur voor Regus België. Dat kan in de stations van Brussel (Zuid, Centraal en Luxemburg), Sint-Niklaas, Leuven en Brugge en Luik.

Meerijden met een politicus

Ook Open Vld helpt om de gevolgen van de staking te beperken. Via sociale media biedt de liberale partij reizigers een lift aan met een van hun partijleden. Onder meer voorzitster Gwendolyn Rutten en staatssecretaris Bart Tommelein hebben al laten weten dat gestrande reizigers met hen kunnen meerijden.

Via #rijmee en #blauwecarpool op Facebook en Twitter kan je checken welke politici op welke tijdstippen rijden. De partij treedt zo in de voetsporen van onder meer Unizo, dat bij vorige stakingen al met soortgelijke initiatieven op de proppen kwam.

Studeren bij kotgenoten

Ook de studenten kunnen op steun rekenen. De studentenvereniging Comac heeft op Facebook de pagina 'Mijn kot staat voor je openen - Mon KOT t'es ouvert' gelanceerd. De vereniging probeert zo studenten die een slaapplaats aanbieden in contact te brengen met de andere studenten die er een zoeken. Sinds de opstart van het platform hebben al meer dan 200 studenten een slaapplek aangeboden.

"Met onze actie willen wij een antwoord bieden op de problemen van de studenten, maar tegelijk de vakbonden ondersteunen in hun strijd voor een beter openbaar vervoer", luidt de boodschap van de linkse studentenvereniging.

Bezoek carpool.be

Voor wie niet thuis kan werken of geen dag vrij kan nemen, kan carpool.be soelaas brengen. De site centraliseert alle zoekertjes van kandidaat-carpoolers. Afgelopen jaar nam het aantal carpoolers op de site toe met 4000 leden tot 130.000. Dagelijks bieden ongeveer 2000 mensen een rit aan via de site.

Regus Express stelt tijdens de staking zijn businesslounges in de stations gratis ter beschikking van gestrande reizigers. "Door de staking zullen heel wat pendelaars problemen hebben om op het werk te geraken. Wij bieden hen de mogelijkheid vanuit een comfortabele en goed uitgeruste werkplek aan de slag te gaan. Alles wat ze nodig hebben, is een geldig vervoerbewijs", zegt William Willems, algemeen directeur voor Regus België. Dat kan in de stations van Brussel (Zuid, Centraal en Luxemburg), Sint-Niklaas, Leuven en Brugge en Luik.Ook Open Vld helpt om de gevolgen van de staking te beperken. Via sociale media biedt de liberale partij reizigers een lift aan met een van hun partijleden. Onder meer voorzitster Gwendolyn Rutten en staatssecretaris Bart Tommelein hebben al laten weten dat gestrande reizigers met hen kunnen meerijden.Via #rijmee en #blauwecarpool op Facebook en Twitter kan je checken welke politici op welke tijdstippen rijden. De partij treedt zo in de voetsporen van onder meer Unizo, dat bij vorige stakingen al met soortgelijke initiatieven op de proppen kwam.Ook de studenten kunnen op steun rekenen. De studentenvereniging Comac heeft op Facebook de pagina 'Mijn kot staat voor je openen - Mon KOT t'es ouvert' gelanceerd. De vereniging probeert zo studenten die een slaapplaats aanbieden in contact te brengen met de andere studenten die er een zoeken. Sinds de opstart van het platform hebben al meer dan 200 studenten een slaapplek aangeboden. "Met onze actie willen wij een antwoord bieden op de problemen van de studenten, maar tegelijk de vakbonden ondersteunen in hun strijd voor een beter openbaar vervoer", luidt de boodschap van de linkse studentenvereniging.Voor wie niet thuis kan werken of geen dag vrij kan nemen, kan carpool.be soelaas brengen. De site centraliseert alle zoekertjes van kandidaat-carpoolers. Afgelopen jaar nam het aantal carpoolers op de site toe met 4000 leden tot 130.000. Dagelijks bieden ongeveer 2000 mensen een rit aan via de site.