Ook voor 2017 zijn de prognoses neerwaarts bijgesteld. Voor volgend jaar rekent het instituut op een vooruitgang van de wereldeconomie met 2,8 procent, van een eerder voorspelde 3,1 procent.

Volgens de Wereldbank staat de mondiale economie onder druk door de afzwakkende economische groei in ontwikkelde landen, de zwakte in de grondstoffensector en de minder sterke internationale handel. De grote olie-exporterende landen doen het slechter dan verwacht.

Voor de eurozone wordt dit een groei van 1,6 procent voorspeld, tegen 1,7 procent in de eerdere prognose.

De economie van Rusland zal krimpen met 1,2 procent, die van Brazilië met 4 procent. Ook in deze gevallen zijn de cijfers naar beneden bijgestuurd.

(Belga/RR)

Ook voor 2017 zijn de prognoses neerwaarts bijgesteld. Voor volgend jaar rekent het instituut op een vooruitgang van de wereldeconomie met 2,8 procent, van een eerder voorspelde 3,1 procent. Volgens de Wereldbank staat de mondiale economie onder druk door de afzwakkende economische groei in ontwikkelde landen, de zwakte in de grondstoffensector en de minder sterke internationale handel. De grote olie-exporterende landen doen het slechter dan verwacht.Voor de eurozone wordt dit een groei van 1,6 procent voorspeld, tegen 1,7 procent in de eerdere prognose.De economie van Rusland zal krimpen met 1,2 procent, die van Brazilië met 4 procent. Ook in deze gevallen zijn de cijfers naar beneden bijgestuurd.(Belga/RR)