Slovakije koopt veertien Amerikaanse F-16-gevechtsvliegtuigen, die de huidige vloot van MiG-29's van Russische makelij moeten vervangen. Daarnaast bevat het contract van Lockheed Martin met Bratislava - dat oploopt tot 2,91 miljard dollar - ook onder meer de levering van vervangonderdelen en lucht-luchtraketten.

Ook een contract van 1,3 miljard dollar van de Spaanse regering met de Amerikaanse luchtvaartgigant Boeing kreeg de goedkeuring van de Amerikanen. Het gaat met name om de aankoop van zestien transporthelikopters van het type CH-47F Chinook.

Tot slot mag ook een aankoop ter waarde van 500 miljoen dollar voor het Britse droneprogamma doorgaan. Het gaat om MQ-9 Reapers van General Atomics.

Slovakije koopt veertien Amerikaanse F-16-gevechtsvliegtuigen, die de huidige vloot van MiG-29's van Russische makelij moeten vervangen. Daarnaast bevat het contract van Lockheed Martin met Bratislava - dat oploopt tot 2,91 miljard dollar - ook onder meer de levering van vervangonderdelen en lucht-luchtraketten. Ook een contract van 1,3 miljard dollar van de Spaanse regering met de Amerikaanse luchtvaartgigant Boeing kreeg de goedkeuring van de Amerikanen. Het gaat met name om de aankoop van zestien transporthelikopters van het type CH-47F Chinook. Tot slot mag ook een aankoop ter waarde van 500 miljoen dollar voor het Britse droneprogamma doorgaan. Het gaat om MQ-9 Reapers van General Atomics.