Herman De Bode moest in 2005 een stap opzij zetten als topman van McKinsey Benelux nadat hij het "Manifest voor een zelfstandig Vlaanderen in Europa" van de denkgroep "In de Warande" had ondertekend. Vandaag zegt hij dat hij het Manifest opnieuw zou ondertekenen.

"De belangrijkste weerstand voor een splitsing van het land of het confederalisme komt van de traditionele partijen. Bij veranderingen moet je altijd kijken naar wie wint en wie verliest. De machtspartijen vrezen dat het nationale niveau helemaal wordt uitgekleed. En dat is net de plaats waar ze een heel belangrijke rol te vervullen hebben, aangezien N-VA de facto niet meespeelt op dat bestuursniveau. SP.A, CD&V en Open VLD hebben alle belang bij een status quo," meent De Bode.

Hij vertelt ook dat Remi Vermeiren (voormalig topman van KBC), destijds de drijvende kracht achter het Manifest, in de komende maanden met een nieuw hoofdstuk over Brussel zal komen. Daarnaast werkt hij een voorstel uit voor de verdeling van de staatsschuld. De Leuvense denktank VIVES zorgt voor het cijfermateriaal.

Bekijk Z-Talk Goossens met Herman De Bode vanaf zaterdagochtend op Kanaal Z of via deze link.

Herman De Bode moest in 2005 een stap opzij zetten als topman van McKinsey Benelux nadat hij het "Manifest voor een zelfstandig Vlaanderen in Europa" van de denkgroep "In de Warande" had ondertekend. Vandaag zegt hij dat hij het Manifest opnieuw zou ondertekenen. "De belangrijkste weerstand voor een splitsing van het land of het confederalisme komt van de traditionele partijen. Bij veranderingen moet je altijd kijken naar wie wint en wie verliest. De machtspartijen vrezen dat het nationale niveau helemaal wordt uitgekleed. En dat is net de plaats waar ze een heel belangrijke rol te vervullen hebben, aangezien N-VA de facto niet meespeelt op dat bestuursniveau. SP.A, CD&V en Open VLD hebben alle belang bij een status quo," meent De Bode. Hij vertelt ook dat Remi Vermeiren (voormalig topman van KBC), destijds de drijvende kracht achter het Manifest, in de komende maanden met een nieuw hoofdstuk over Brussel zal komen. Daarnaast werkt hij een voorstel uit voor de verdeling van de staatsschuld. De Leuvense denktank VIVES zorgt voor het cijfermateriaal. Bekijk Z-Talk Goossens met Herman De Bode vanaf zaterdagochtend op Kanaal Z of via deze link.