Ivan Van De Cloot vindt het onbegrijpelijk dat er zoveel commotie bestaat omtrent het Arco-debacle, terwijl het probleem van de Gemeentelijke Holding een stille dood is gestorven. Gemeentelijke Holding, waarvan Belgische gemeenten de aandeelhouders waren, was op zijn beurt een belangrijke aandeelhouder van Dexia. Francis Vermeiren, burgemeester van Zaventem, leidde de holding als voorzitter. "Door zijn onverantwoordelijkheid heeft hij België bijna op de afgrond gebracht. Want ook hij controleerde mee Dexia. Die man is tijdens de gemeenteraadsverkiezingen terug verkozen. Dat zegt iets over onze democratie. Hoe komt het dat burgers niet op de hoogte zijn van dat soort verantwoordelijkheden? "

Van De Cloot vindt dat de media daar boter op het hoofd hebben. "Uiteindelijk is alles transparant. Maar als echt belangrijke zaken niet op de voorpagina staan of op de audiovisuele media terecht komen, dan blijven ze niet hangen bij de burger. Het is duidelijk dat de oppositie in de Dexia-kwestie niet voldoende stem heeft gekregen in de media. "

Ivan Van De Cloot vertelt ook hoe politiek en banken een anti-roekeloosbeleid kunnen voeren, waarom hij niet alles kan vertellen in zijn boek en hoe hij ooit nog eens terug voor een bank zou willen werken.

Hieronder kunt u de volledige uitzending bekijken

Ivan Van De Cloot vindt het onbegrijpelijk dat er zoveel commotie bestaat omtrent het Arco-debacle, terwijl het probleem van de Gemeentelijke Holding een stille dood is gestorven. Gemeentelijke Holding, waarvan Belgische gemeenten de aandeelhouders waren, was op zijn beurt een belangrijke aandeelhouder van Dexia. Francis Vermeiren, burgemeester van Zaventem, leidde de holding als voorzitter. "Door zijn onverantwoordelijkheid heeft hij België bijna op de afgrond gebracht. Want ook hij controleerde mee Dexia. Die man is tijdens de gemeenteraadsverkiezingen terug verkozen. Dat zegt iets over onze democratie. Hoe komt het dat burgers niet op de hoogte zijn van dat soort verantwoordelijkheden? "Van De Cloot vindt dat de media daar boter op het hoofd hebben. "Uiteindelijk is alles transparant. Maar als echt belangrijke zaken niet op de voorpagina staan of op de audiovisuele media terecht komen, dan blijven ze niet hangen bij de burger. Het is duidelijk dat de oppositie in de Dexia-kwestie niet voldoende stem heeft gekregen in de media. "Ivan Van De Cloot vertelt ook hoe politiek en banken een anti-roekeloosbeleid kunnen voeren, waarom hij niet alles kan vertellen in zijn boek en hoe hij ooit nog eens terug voor een bank zou willen werken.Hieronder kunt u de volledige uitzending bekijken