Waalse regering buigt het hoofd voor Ryanair

26/09/13 om 14:14 - Bijgewerkt om 14:14

Bron: Trends

Er komt geen taks van drie euro per vliegtuigticket in Wallonïë. Dat heeft de Waalse regering beslist tijdens het begrotingsoverleg. Daarmee haalt de lagekostenmaatschappij Ryanair haar slag thuis.

Waalse regering buigt het hoofd voor Ryanair

© reuters

In juli lanceerde de Waalse regering het voorstel om passagiers op de regionale luchthavens van Charleroi of Luik een taks - 3 euro per ticket - te laten betalen. Het voorstel kreeg meteen de wind van voren van Ryanair. De Ierse vliegtuigmaatschappij dreigde er bovendien mee zijn capaciteiten op Charleroi af te bouwen in het geval de taks zou worden doorgevoerd.

Nu Ryanair zijn zin krijgt, moet de Waalse regering op zoek naar alternatieven. Volgens Waals minister van Economie Jean-Claude Marcourt (PS) volgt er onder meer een verkoop van het netwerk aan glasvezelkabels. Dat netwerk wordt geraamd op 40 miljoen euro.

De verkoop van het netwerk zou wel gekoppeld worden aan een gratis gebruiksrecht voor wie nu al gebruikmaakt van het netwerk. Ook coalitiepartner Ecolo is te vinden voor dat alternatief.

"Als we het zonder die taks kunnen doen, zal ik blij zijn", liet André Antoine, viceminister-president van cdH, optekenen. (Belga/BO)

Onze partners