"Ik zou kiezen voor een andere persoon voor die voorzittersfunctie, iemand die mijn economische visies deelt, iemand die op dezelfde golflengte zit omtrent de behoeften van onze natie", zei Romney tijdens een interview met de televisiezender Fox Business.

Stabiliteit

"Ik wil me ervan verzekeren dat de Federale Reserve zijn acties concentreert op de monetaire stabiliteit, om een sterke dollar te garanderen en ervoor kan zorgen dat het land niet de gevaarlijke weg van andere landen op gaat", vervolgde Romney.

De voorzitter van de Fed wordt voor een periode van vier jaar benoemd door de Amerikaanse president. Ook de senaat moet zijn goedkeuring geven. Bernanke werd in 2006 benoemd door de Republikeinse president George W. Bush. Op 1 februari 2010 werd hij herbenoemd door diens Democratische opvolger Barack Obama. (Belga/TV)

"Ik zou kiezen voor een andere persoon voor die voorzittersfunctie, iemand die mijn economische visies deelt, iemand die op dezelfde golflengte zit omtrent de behoeften van onze natie", zei Romney tijdens een interview met de televisiezender Fox Business.Stabiliteit "Ik wil me ervan verzekeren dat de Federale Reserve zijn acties concentreert op de monetaire stabiliteit, om een sterke dollar te garanderen en ervoor kan zorgen dat het land niet de gevaarlijke weg van andere landen op gaat", vervolgde Romney. De voorzitter van de Fed wordt voor een periode van vier jaar benoemd door de Amerikaanse president. Ook de senaat moet zijn goedkeuring geven. Bernanke werd in 2006 benoemd door de Republikeinse president George W. Bush. Op 1 februari 2010 werd hij herbenoemd door diens Democratische opvolger Barack Obama. (Belga/TV)