Ministers van Financiën en centralebankiers van twintig belangrijke industriële landen komen op die top bijeen. Tot de deelnemers behoort onder meer president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) en directeur Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), net als de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin.

Scholz waarschuwde dat protectionisme schadelijk is voor de toekomstige economische groei en dat Duitsland gaat praten met de Verenigde Staten over de importheffingen op buitenlands staal en aluminium die president Donald Trump gaat invoeren. Die heffingen wakkerden de vrees aan voor een wereldwijde handelsoorlog omdat belangrijke handelspartners van VS zoals de Europese Unie en China met tegenmaatregelen kunnen komen.

De Duitse minister van Economische Zaken, Peter Altmaier, zei zondag dat de VS niet moeten proberen om de EU te verdelen met de importheffingen en dat een handelsoorlog slecht is voor zowel fabrikanten als consumenten. Altmaier reist zondag naar Washington voor overleg met de Amerikaanse regering.

Mnuchin hoopt in Buenos Aires zijn eigen kalender te kunnen verwezenlijken: een consensus vinden om China aan te sporen, zijn markten verder te openen, striktere afspraken over cryptovaluta, maatregelen tegen het financieren van terrorisme en de regeringstransparantie over schulden te verhogen.

Ministers van Financiën en centralebankiers van twintig belangrijke industriële landen komen op die top bijeen. Tot de deelnemers behoort onder meer president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) en directeur Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), net als de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin.Scholz waarschuwde dat protectionisme schadelijk is voor de toekomstige economische groei en dat Duitsland gaat praten met de Verenigde Staten over de importheffingen op buitenlands staal en aluminium die president Donald Trump gaat invoeren. Die heffingen wakkerden de vrees aan voor een wereldwijde handelsoorlog omdat belangrijke handelspartners van VS zoals de Europese Unie en China met tegenmaatregelen kunnen komen.De Duitse minister van Economische Zaken, Peter Altmaier, zei zondag dat de VS niet moeten proberen om de EU te verdelen met de importheffingen en dat een handelsoorlog slecht is voor zowel fabrikanten als consumenten. Altmaier reist zondag naar Washington voor overleg met de Amerikaanse regering.Mnuchin hoopt in Buenos Aires zijn eigen kalender te kunnen verwezenlijken: een consensus vinden om China aan te sporen, zijn markten verder te openen, striktere afspraken over cryptovaluta, maatregelen tegen het financieren van terrorisme en de regeringstransparantie over schulden te verhogen.