De Bpost is begonnen met het doorlichten van 3500 jobs in de centrale diensten in Brussel voor het project Alpha. Dat schrijven La Libre Belgique en La Dernière Heure.

De studie heeft betrekking op het kader en het personeel in een ondersteunde functie, met hoofdzaak in een logistieke taak.De doorlichting zal geen betrekking hebben op de postbodes.

Velen vrezen dat de screening zal leiden tot een omvangrijke herstructurering en banenverlies.

"Het is helemaal voorbarig om te spreken van een sociaal plan. "Het gaat om een studie om het functioneren van de centrale diensten te optimaliseren. Die studie zal meerdere maanden in beslag nemen", verduidelijkt de woordvoerder van Bpost.

1 oktober ontmoeten André Blaise van ACV Transcom en bpost-CEO Koen Van Gerven elkaar voor een strategische vergadering met de vakbonden en de directie op 7 oktober. (Belga/NS)

De Bpost is begonnen met het doorlichten van 3500 jobs in de centrale diensten in Brussel voor het project Alpha. Dat schrijven La Libre Belgique en La Dernière Heure.De studie heeft betrekking op het kader en het personeel in een ondersteunde functie, met hoofdzaak in een logistieke taak.De doorlichting zal geen betrekking hebben op de postbodes.Velen vrezen dat de screening zal leiden tot een omvangrijke herstructurering en banenverlies. "Het is helemaal voorbarig om te spreken van een sociaal plan. "Het gaat om een studie om het functioneren van de centrale diensten te optimaliseren. Die studie zal meerdere maanden in beslag nemen", verduidelijkt de woordvoerder van Bpost.1 oktober ontmoeten André Blaise van ACV Transcom en bpost-CEO Koen Van Gerven elkaar voor een strategische vergadering met de vakbonden en de directie op 7 oktober. (Belga/NS)