In een reactie aan de Amerikaanse televisiezender CNBC omschrijft de Villepin de aanslagen in Brussel als 'tragische gebeurtenissen', maar volgens de voormalige premier van Frankrijk kan Europa de dreiging van terrorisme enkel verminderen en in geen geval de wereld uit helpen. Toch niet als de huidige strategie gevoerd wordt, luidt het. "We zullen de oorlog tegen terreur niet winnen".

Volgens de Villepin is een politieke benadering van het probleem veeleer aangewezen in plaats van de miltaire aanpak die nu van kracht is.

"We moeten een oplossing zoeken voor de problemen in het Midden-Oosten, wat we op dit moment helemaal niet aan het te doen zijn", aldus de Villepin. ""Ik geloof dat we het terrorisme vandaag niet op de juiste manier aanpakken", benadrukt hij. (BO)

In een reactie aan de Amerikaanse televisiezender CNBC omschrijft de Villepin de aanslagen in Brussel als 'tragische gebeurtenissen', maar volgens de voormalige premier van Frankrijk kan Europa de dreiging van terrorisme enkel verminderen en in geen geval de wereld uit helpen. Toch niet als de huidige strategie gevoerd wordt, luidt het. "We zullen de oorlog tegen terreur niet winnen".Volgens de Villepin is een politieke benadering van het probleem veeleer aangewezen in plaats van de miltaire aanpak die nu van kracht is."We moeten een oplossing zoeken voor de problemen in het Midden-Oosten, wat we op dit moment helemaal niet aan het te doen zijn", aldus de Villepin. ""Ik geloof dat we het terrorisme vandaag niet op de juiste manier aanpakken", benadrukt hij. (BO)