Chinese bedrijven kunnen zich meten met de kroonjuwelen van het Amerikaanse bedrijfsleven, tot afgrijzen van Donald Trump en van het Amerikaanse leger. Maar op lange termijn hebben de Amerikaanse bedrijven nog altijd de beste troeven om de rest van de wereldeconomie te domineren.

De oorlogsgeneratie in Europa is opgegroeid met Amerikaanse films en Amerikaanse hits. De American way of life was overal. Onder Donald Trump trekken de Verenigde Staten zich economisch en politiek terug in hun schulp. Is ook de Amerikaanse culturele dominantie op zijn retour?

De komende weken gaat de verslaggeving over de Amerikaanse presidentsverkiezingen overal in overdrive. Trends pakt het anders aan en focust op de echte inzet van deze verkiezingen. Maken we het einde van de Amerikaanse dominantie mee? Hoe sterk zijn de VS nog om politiek, economisch en cultureel hun wil op te leggen aan de rest van de wereld?

'Het wordt voor de volgende president lastig om economische voorspoed te bouwen op een sociaal kerkhof.' Dat zegt Trends-hoofdeconoom Daan Killemaes.