Bijna een jaar voor de nieuwe federale en Vlaamse verkiezingen roept de werkgeversorganisatie Voka de regeringen op tot actie.

Te veel beloftes werden nog niet ingelost. Daarom heeft Voka een todo-lijstje opgesteld met dringende maatregelen.

Gedelegeerd bestuurder Jo Libeer maakte een onthutsende analyse van de economie. Het aantal faillissementen was nooit hoger, één op de vijf jongeren vindt geen baan, en nergens in Europa zijn de files langer, de belastingen hoger of de loonkosten duurder. "Dat alles vormt een bedreiging voor onze welvaart", zeggen Jo Libeer en voorzitter Michel Delbaere in koor. "De politici moeten daarom doen wat ze hebben beloofd. In een volgende legislatuur moeten er dan maar diepgaandere hervormingen komen."

Tussen vandaag en 25 mei 2014 wil Voka concrete maatregelen zien. Aan de Vlaamse regering vraagt ze dat die de omgevingsvergunning - de integratie van bouw- en milieuvergunningen - uitvoert, het secundair onderwijs hervormt en beslissingen neemt over cruciale wegenwerken of missing links zoals de Oosterweelverbinding. De regering-Di Rupo krijgt het verzoek werk te maken van de beloofde staatshervorming en van de hoge energie- en loonkosten. (K.C.)

Bijna een jaar voor de nieuwe federale en Vlaamse verkiezingen roept de werkgeversorganisatie Voka de regeringen op tot actie.Te veel beloftes werden nog niet ingelost. Daarom heeft Voka een todo-lijstje opgesteld met dringende maatregelen. Gedelegeerd bestuurder Jo Libeer maakte een onthutsende analyse van de economie. Het aantal faillissementen was nooit hoger, één op de vijf jongeren vindt geen baan, en nergens in Europa zijn de files langer, de belastingen hoger of de loonkosten duurder. "Dat alles vormt een bedreiging voor onze welvaart", zeggen Jo Libeer en voorzitter Michel Delbaere in koor. "De politici moeten daarom doen wat ze hebben beloofd. In een volgende legislatuur moeten er dan maar diepgaandere hervormingen komen." Tussen vandaag en 25 mei 2014 wil Voka concrete maatregelen zien. Aan de Vlaamse regering vraagt ze dat die de omgevingsvergunning - de integratie van bouw- en milieuvergunningen - uitvoert, het secundair onderwijs hervormt en beslissingen neemt over cruciale wegenwerken of missing links zoals de Oosterweelverbinding. De regering-Di Rupo krijgt het verzoek werk te maken van de beloofde staatshervorming en van de hoge energie- en loonkosten. (K.C.)