De Europese Commissie eist dat de Belgische overheid zowat 700 miljoen euro terugvordert van de betrokken bedrijven.

Voka wijst hierbij op het belang van de rechtszekerheid voor die bedrijven. "Ze hebben zich in het verleden te goeder trouw ingeschreven in de huidige regelgeving. Zij moeten kunnen rekenen op stabiliteit", aldus de gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse ondernemersorganisatie, Hans Maertens.

De fiscale afspraken in kwestie werden op legale manier afgesloten, klinkt het ook. "Dit lijkt bijna op contactbreuk", zegt Maertens daarom. De bedrijven in kwestie hebben er ook hun investeringsplannen op afgestemd. "Hierop terugkomen brengt onze economie schade toe. We roepen dan ook de federale regering op om de belangen van de Belgische economie te verdedigen tegenover de Europese Commissie."

Voka vaagt op de lange termijn een tranparanter en concurrentieel fiscaal kader. (Belga/BO)

De Europese Commissie eist dat de Belgische overheid zowat 700 miljoen euro terugvordert van de betrokken bedrijven. Voka wijst hierbij op het belang van de rechtszekerheid voor die bedrijven. "Ze hebben zich in het verleden te goeder trouw ingeschreven in de huidige regelgeving. Zij moeten kunnen rekenen op stabiliteit", aldus de gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse ondernemersorganisatie, Hans Maertens.De fiscale afspraken in kwestie werden op legale manier afgesloten, klinkt het ook. "Dit lijkt bijna op contactbreuk", zegt Maertens daarom. De bedrijven in kwestie hebben er ook hun investeringsplannen op afgestemd. "Hierop terugkomen brengt onze economie schade toe. We roepen dan ook de federale regering op om de belangen van de Belgische economie te verdedigen tegenover de Europese Commissie." Voka vaagt op de lange termijn een tranparanter en concurrentieel fiscaal kader. (Belga/BO)