De Duitse economie, de grootste van Europa, is in het eerste kwartaal met 0,7 procent gegroeid tegenover het voorgaande kwartaal. Dat is het hoogste cijfer in twee jaar. Opmerkelijk: de economie kreeg een boost door de overheidsuitgaven voor de vluchtelingen. Duitsland liet vorig jaar zowat 1 miljoen migranten binnen.

Beter dan verwacht

Analisten waren uitgegaan van een economische groei met 0,6 procent in het eerste kwartaal. Het cijfer ligt uiteindelijk nog hoger, vooral door het aantrekken van de binnenlandse vraag. De consumptie van gezinnen nam toe, terwijl ook de overheid meer geld uitgaf om de influx van migranten te begeleiden, zegt het Duitse bureau voor de statistiek. Tot slot had ook de zachte winter een positieve invloed, meer bepaald op de bouwactiviteit.

In het laatste kwartaal van vorig jaar groeide de Duitse economie met 0,3 procent. Voor het lopende kwartaal ziet de Bundesbank wel tekenen van vertraging. (Belga/NS)

De Duitse economie, de grootste van Europa, is in het eerste kwartaal met 0,7 procent gegroeid tegenover het voorgaande kwartaal. Dat is het hoogste cijfer in twee jaar. Opmerkelijk: de economie kreeg een boost door de overheidsuitgaven voor de vluchtelingen. Duitsland liet vorig jaar zowat 1 miljoen migranten binnen. Analisten waren uitgegaan van een economische groei met 0,6 procent in het eerste kwartaal. Het cijfer ligt uiteindelijk nog hoger, vooral door het aantrekken van de binnenlandse vraag. De consumptie van gezinnen nam toe, terwijl ook de overheid meer geld uitgaf om de influx van migranten te begeleiden, zegt het Duitse bureau voor de statistiek. Tot slot had ook de zachte winter een positieve invloed, meer bepaald op de bouwactiviteit. In het laatste kwartaal van vorig jaar groeide de Duitse economie met 0,3 procent. Voor het lopende kwartaal ziet de Bundesbank wel tekenen van vertraging. (Belga/NS)