Het magazine maakt elk jaar een rangschikking op van "25 Europese steden en regio's van de toekomst". Er worden verschillende aspecten onderzocht, zoals de globale aantrekkelijkheid voor buitenlandse investeerders, de levenskwaliteit, infrastructuur, kostenefficiëntie, human resources, ...

Bij de meest aantrekkelijke regio's voor buitenlandse investeerders, staat Vlaanderen op de zevende plaats. De top-drie wordt bezet door Zuidoost-Engeland, Ile-de-France en Noordrijnland-Westfalen. Vlaanderen doet het hier wel beter dan Brussel, dat op de zestiende plaats staat. Het Waals gewest komt niet in de top-25 voor.

De globale top 10 voor regio's die het aantrekkelijkst zijn voor investeerders:

Zuidoost-Engeland (Groot-Brittannië) Ile-de-France (Frankrijk) Noordrijnland-Westfalen (Duitsland) Beieren (Duitsland) Hoofdstedelijk gebied (Denemarken) Centre est (Frankrijk) Vlaanderen (België) Schotland (Groot-Brittannië) Groot-Dublin (Ierland) Groot-Stockholm (Zweden)

In 2008 stond Vlaanderen nog op de tweede plaats als meest aantrekkelijke regio voor buitenlandse investeerders.

In de categorie "Beste strategie om buitenlandse investeerders aan te trekken", doen de Belgische regio's het dan weer uitstekend. Vlaanderen staat er op de eerste plaats, gevolgd door Brussel. Wallonië bezet de zesde plaats in de rangschikking.

Top 10 investeringsstrategie

Vlaanderen (België) Brussels Hoofdstedelijk Gewest (België) Hoofdstedelijk gebied (Denemarken) Ouest (Frankrijk) Comunidad de Madrid (Spanje) Wallonië (België) Ile-de-France (Frankrijk) Yorkshire & Humberside (Groot-Brittannië) Piedmont (Italië) Catalonië (Spanje)

In deze categorie wordt onder meer rekening gehouden met personeel dat zich met de promotie en begeleiding van investeerders bezighoudt, incentives of infrastructuur-projecten.

In de verschillende categorieën komen trouwens nog meer Belgen voor: Brussel staat op de negende plaats van alle steden die het meest aantrekkelijk zijn voor buitenlandse investeerders. Antwerpen staat op de zevende plaats bij de "kleine steden" en Gent op de tiende plaats bij de "micro-steden".

Het magazine maakt elk jaar een rangschikking op van "25 Europese steden en regio's van de toekomst". Er worden verschillende aspecten onderzocht, zoals de globale aantrekkelijkheid voor buitenlandse investeerders, de levenskwaliteit, infrastructuur, kostenefficiëntie, human resources, ... Bij de meest aantrekkelijke regio's voor buitenlandse investeerders, staat Vlaanderen op de zevende plaats. De top-drie wordt bezet door Zuidoost-Engeland, Ile-de-France en Noordrijnland-Westfalen. Vlaanderen doet het hier wel beter dan Brussel, dat op de zestiende plaats staat. Het Waals gewest komt niet in de top-25 voor.De globale top 10 voor regio's die het aantrekkelijkst zijn voor investeerders: Zuidoost-Engeland (Groot-Brittannië) Ile-de-France (Frankrijk) Noordrijnland-Westfalen (Duitsland) Beieren (Duitsland) Hoofdstedelijk gebied (Denemarken) Centre est (Frankrijk) Vlaanderen (België) Schotland (Groot-Brittannië) Groot-Dublin (Ierland) Groot-Stockholm (Zweden) In 2008 stond Vlaanderen nog op de tweede plaats als meest aantrekkelijke regio voor buitenlandse investeerders.In de categorie "Beste strategie om buitenlandse investeerders aan te trekken", doen de Belgische regio's het dan weer uitstekend. Vlaanderen staat er op de eerste plaats, gevolgd door Brussel. Wallonië bezet de zesde plaats in de rangschikking. Top 10 investeringsstrategieVlaanderen (België) Brussels Hoofdstedelijk Gewest (België) Hoofdstedelijk gebied (Denemarken) Ouest (Frankrijk) Comunidad de Madrid (Spanje) Wallonië (België) Ile-de-France (Frankrijk) Yorkshire & Humberside (Groot-Brittannië) Piedmont (Italië) Catalonië (Spanje) In deze categorie wordt onder meer rekening gehouden met personeel dat zich met de promotie en begeleiding van investeerders bezighoudt, incentives of infrastructuur-projecten.In de verschillende categorieën komen trouwens nog meer Belgen voor: Brussel staat op de negende plaats van alle steden die het meest aantrekkelijk zijn voor buitenlandse investeerders. Antwerpen staat op de zevende plaats bij de "kleine steden" en Gent op de tiende plaats bij de "micro-steden".