Dat blijkt dinsdag uit berekeningen van de krant De Tijd.

De Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM) maakte maandag in haar jaarverslag bekend dat ze een dividend van 8 miljoen euro aan de overheid uitbetaalt. LRM is niet de enige investeringsmaatschappij die de rekening van de Vlaamse overheid komt spijzen. De 8 miljoen euro komt bovenop de 2 miljoen van de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) en de 15 miljoen die de beursgenoteerde GIMV uitbetaalt. Vlaanderen bezit 27,06 procent van GIMV.

Voor het dividend van LRM fungeert het Vlaams Gewest evenwel enkel als doorgeefluik. Dat geld vloeit via Vlaanderen door naar de stichting Limburg Sterk Merk (LSM), die er Limburgse maatschappelijke projecten mee financiert.

Dat blijkt dinsdag uit berekeningen van de krant De Tijd. De Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM) maakte maandag in haar jaarverslag bekend dat ze een dividend van 8 miljoen euro aan de overheid uitbetaalt. LRM is niet de enige investeringsmaatschappij die de rekening van de Vlaamse overheid komt spijzen. De 8 miljoen euro komt bovenop de 2 miljoen van de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) en de 15 miljoen die de beursgenoteerde GIMV uitbetaalt. Vlaanderen bezit 27,06 procent van GIMV. Voor het dividend van LRM fungeert het Vlaams Gewest evenwel enkel als doorgeefluik. Dat geld vloeit via Vlaanderen door naar de stichting Limburg Sterk Merk (LSM), die er Limburgse maatschappelijke projecten mee financiert.