"Deze Vlaamse regering van cijferaars zou ook eens mogen berekenen wat de netto gevolgen zijn van deze besparingen", uit Le Compte zijn bezorgdheid en frustratie over de eerder gelekte besparingscijfers bij VRT.

"Men verwijt deze regering dat het een bende boekhouders is. Maar dat verwijt klopt zelfs niet want het is mij bevestigd dat de Vlaamse regering nooit de moeite heeft gedaan om te berekenen wat de gevolgen zijn van de besparingen die ze opleggen. Zo heeft het kabinet van minister Gatz nooit in rekening gebracht wat deze besparingen extra aan werkloosheidsuitkeringen zullen kosten", zegt Le Compte. "Het wordt tijd dat ze eens verder kijken dan hun neus lang is."

De vakbonden van de VRT hadden donderdagvoormiddag al een onderhoud met de directie. Donderdagnamiddag wordt het personeel op de hoogte gebracht tijdens een personeelsvergadering.

Met een korte mededeling liet de VRT donderdagmiddag weten dat het personeelsbestand met 89,5 mensen zou worden afgeslankt.

Volgens sp.a-parlementslid Katia Segers zal de VRT in 2015 al 18 miljoen euro moeten besparen en zullen hierdoor 128 banen verdwijnen bij de openbare omroep.(Belga/NS)

"Deze Vlaamse regering van cijferaars zou ook eens mogen berekenen wat de netto gevolgen zijn van deze besparingen", uit Le Compte zijn bezorgdheid en frustratie over de eerder gelekte besparingscijfers bij VRT. "Men verwijt deze regering dat het een bende boekhouders is. Maar dat verwijt klopt zelfs niet want het is mij bevestigd dat de Vlaamse regering nooit de moeite heeft gedaan om te berekenen wat de gevolgen zijn van de besparingen die ze opleggen. Zo heeft het kabinet van minister Gatz nooit in rekening gebracht wat deze besparingen extra aan werkloosheidsuitkeringen zullen kosten", zegt Le Compte. "Het wordt tijd dat ze eens verder kijken dan hun neus lang is."De vakbonden van de VRT hadden donderdagvoormiddag al een onderhoud met de directie. Donderdagnamiddag wordt het personeel op de hoogte gebracht tijdens een personeelsvergadering. Met een korte mededeling liet de VRT donderdagmiddag weten dat het personeelsbestand met 89,5 mensen zou worden afgeslankt. Volgens sp.a-parlementslid Katia Segers zal de VRT in 2015 al 18 miljoen euro moeten besparen en zullen hierdoor 128 banen verdwijnen bij de openbare omroep.(Belga/NS)