De barometer eindigt het afgelopen kwartaal op 99,2 punten. Dat is het hoogste peil in drie jaar tijd, bericht De Standaard.

Waarden boven 100 wijzen op een positieve conjunctuur. Waarden onder 100 op een negatieve. Dat betekent dat er nog altijd meer ondernemers zijn die negatief gestemd zijn over de conjunctuur, dan positief.

Positieve tendens
"Het is vooral goed dat de tendens positief is", zegt Unizo-voorzitter Karel Van Eetvelt. "Dit is het derde positieve kwartaal op rij. Dat wijst op een tendens van herstel. Er is beterschap op komst, het optimisme groeit."

Het sentiment mag dan wel verbeteren, dat leidt nog niet tot een aanwas van het aantal jobs in de Vlaamse kmo's. 14 procent van de kmo's stelt dit kwartaal minder mensen te werk dan het kwartaal voordien, slechts tien procent heeft mensen aangeworven. (Belga/MI)

De barometer eindigt het afgelopen kwartaal op 99,2 punten. Dat is het hoogste peil in drie jaar tijd, bericht De Standaard. Waarden boven 100 wijzen op een positieve conjunctuur. Waarden onder 100 op een negatieve. Dat betekent dat er nog altijd meer ondernemers zijn die negatief gestemd zijn over de conjunctuur, dan positief. Positieve tendens "Het is vooral goed dat de tendens positief is", zegt Unizo-voorzitter Karel Van Eetvelt. "Dit is het derde positieve kwartaal op rij. Dat wijst op een tendens van herstel. Er is beterschap op komst, het optimisme groeit." Het sentiment mag dan wel verbeteren, dat leidt nog niet tot een aanwas van het aantal jobs in de Vlaamse kmo's. 14 procent van de kmo's stelt dit kwartaal minder mensen te werk dan het kwartaal voordien, slechts tien procent heeft mensen aangeworven. (Belga/MI)