De uitslag van de parlementsverkiezingen in Duitsland heeft nagenoeg geen effect op de koers van de euro. De eenheidsmunt kost maandagmorgen met 1,3530 dollar zowat evenveel als vrijdagavond.

Alternative für Deutschland

Deviezenexperten van Commerzbank verklaarden dat de euro vrijwel niet reageert op de verkiezingsoverwinning van de partij van Duits kanselier Angela Merkel, de CDU. Redenen daarvoor zijn dat Merkel bondskanselier kan blijven en dat de eurokritische partij Alternative für Deutschland er niet in geslaagd is om in de Bundestag te geraken.

Voor de verkiezingen hadden waarnemers voor koersverliezen van de euro gewaarschuwd indien Alternative für Deutschland in de Bundestag zou binnenraken. (Belga/AVE)

De uitslag van de parlementsverkiezingen in Duitsland heeft nagenoeg geen effect op de koers van de euro. De eenheidsmunt kost maandagmorgen met 1,3530 dollar zowat evenveel als vrijdagavond. Alternative für DeutschlandDeviezenexperten van Commerzbank verklaarden dat de euro vrijwel niet reageert op de verkiezingsoverwinning van de partij van Duits kanselier Angela Merkel, de CDU. Redenen daarvoor zijn dat Merkel bondskanselier kan blijven en dat de eurokritische partij Alternative für Deutschland er niet in geslaagd is om in de Bundestag te geraken. Voor de verkiezingen hadden waarnemers voor koersverliezen van de euro gewaarschuwd indien Alternative für Deutschland in de Bundestag zou binnenraken. (Belga/AVE)