Vicepresident Aristóbulo Istúriz kondigde dinsdag aan dat op woensdag, donderdag en vrijdag voortaan enkel nog "fundamentele en noodzakelijke" taken uitgevoerd mogen worden. Daarnaast worden alle lessen op lagere en middelbare scholen op vrijdag afgelast.

Energiecrisis

De energiecrisis in het Zuid-Amerikaanse land is hoofdzakelijk te wijten aan het extreem lage rendement van de waterkrachtcentrale van de Guridam, in het oosten van Venezuela, die 70 procent van de energie levert in het land. Door El Niño staat het waterpeil van het stuwmeer historisch laag.

Om het hoofd te bieden aan het aanhoudende energietekort voerde president Nicolas Maduro de afgelopen weken al een hele reeks maatregelen in. Onder meer worden gedurende veertig dagen de 10 dichtsbevolkste staten van de 24, behalve de hoofdstad Caracas, iedere dag vier uur lang zonder elektriciteit gezet, werd de klok een half uur vooruit gezet voor extra daglicht 's avonds en werden extra feestdagen ingevoerd en werkdagen ingekort. (Belga/NS)

Vicepresident Aristóbulo Istúriz kondigde dinsdag aan dat op woensdag, donderdag en vrijdag voortaan enkel nog "fundamentele en noodzakelijke" taken uitgevoerd mogen worden. Daarnaast worden alle lessen op lagere en middelbare scholen op vrijdag afgelast. De energiecrisis in het Zuid-Amerikaanse land is hoofdzakelijk te wijten aan het extreem lage rendement van de waterkrachtcentrale van de Guridam, in het oosten van Venezuela, die 70 procent van de energie levert in het land. Door El Niño staat het waterpeil van het stuwmeer historisch laag. Om het hoofd te bieden aan het aanhoudende energietekort voerde president Nicolas Maduro de afgelopen weken al een hele reeks maatregelen in. Onder meer worden gedurende veertig dagen de 10 dichtsbevolkste staten van de 24, behalve de hoofdstad Caracas, iedere dag vier uur lang zonder elektriciteit gezet, werd de klok een half uur vooruit gezet voor extra daglicht 's avonds en werden extra feestdagen ingevoerd en werkdagen ingekort. (Belga/NS)