Dat zegt hij in een interview met De Tijd.

Fons Leroy, die eerder aan socialistische kabinetten was verbonden en volgens de krant van socialistische signatuur is, mengt zich hiermee in de discussie over bruggepensioneerden die binnen de regering woedt.

"Het is een goed principe om mensen tot hun échte pensioen te activeren", zo zegt hij. "Voor nieuwe bruggepensioneerden zou ik het dus logisch vinden dat ze worden begeleid naar een nieuwe baan." De VDAB-topman vindt dat zijn dienst en de bruggepensioneerden een gedeelde verantwoordelijkheid hebben. "Wij begeleiden een werkzoekende, maar zelf moet die ook inspanningen doen."

De sollicitatieplicht voor bruggepensioneerden staat bovenaan op de politieke agenda. De sociale partners stelden maandag een versoepeling voor van een eerder aangekondigde hervorming van de regering-Michel.

(Belga/RR)

Dat zegt hij in een interview met De Tijd. Fons Leroy, die eerder aan socialistische kabinetten was verbonden en volgens de krant van socialistische signatuur is, mengt zich hiermee in de discussie over bruggepensioneerden die binnen de regering woedt. "Het is een goed principe om mensen tot hun échte pensioen te activeren", zo zegt hij. "Voor nieuwe bruggepensioneerden zou ik het dus logisch vinden dat ze worden begeleid naar een nieuwe baan." De VDAB-topman vindt dat zijn dienst en de bruggepensioneerden een gedeelde verantwoordelijkheid hebben. "Wij begeleiden een werkzoekende, maar zelf moet die ook inspanningen doen." De sollicitatieplicht voor bruggepensioneerden staat bovenaan op de politieke agenda. De sociale partners stelden maandag een versoepeling voor van een eerder aangekondigde hervorming van de regering-Michel. (Belga/RR)