Als de verplichtingen van werkzoekenden in tijden van crisis minder streng worden, zou dat voor bedrijven ook het geval moeten zijn, zo vindt de werkgeversorganisatie.

Het Rosetta- of startbaan-plan voorziet dat bedrijven met meer dan 50 werknemers 3 pct jongeren minder dan 26 jaar in dienst moet nemen. "Met de crisis kunnen veel bedrijven niet aanwerven en zijn er ontslagen. Het wordt steeds moeilijker de quota te halen", luidt het bij het VBO. In sommige sectoren wordt het ook steeds moeilijker gekwalificeerde jongeren te vinden.

Daarom wil het VBO, ten minsten tijdelijk, een versoepeling van het startbanen-plan voor bedrijven in moeilijkheden.

Vakbonden niet akkoord

De vakbonden vinden de vraag niet gegrond, omdat het Rosetta-plan al een versoepeling kent. Waar bedrijven voorheen jaarlijks 3 procent jongeren onder de 26 jaar moesten aanwerven, moeten ze er vandaag enkel voor zorgen dat ze 3 pct van die jongeren in dienst hebben. En voor bedrijven in moeilijkheden zijn er al uitzonderingen op die drempel, luidde het.

De bonden wijzen ook op de lage activiteitsgraad bij jongeren. Er moeten juist maatregelen komen om de activiteitsgraad van jongeren op te krikken, argumenteren ze.

Als de verplichtingen van werkzoekenden in tijden van crisis minder streng worden, zou dat voor bedrijven ook het geval moeten zijn, zo vindt de werkgeversorganisatie. Het Rosetta- of startbaan-plan voorziet dat bedrijven met meer dan 50 werknemers 3 pct jongeren minder dan 26 jaar in dienst moet nemen. "Met de crisis kunnen veel bedrijven niet aanwerven en zijn er ontslagen. Het wordt steeds moeilijker de quota te halen", luidt het bij het VBO. In sommige sectoren wordt het ook steeds moeilijker gekwalificeerde jongeren te vinden. Daarom wil het VBO, ten minsten tijdelijk, een versoepeling van het startbanen-plan voor bedrijven in moeilijkheden.Vakbonden niet akkoordDe vakbonden vinden de vraag niet gegrond, omdat het Rosetta-plan al een versoepeling kent. Waar bedrijven voorheen jaarlijks 3 procent jongeren onder de 26 jaar moesten aanwerven, moeten ze er vandaag enkel voor zorgen dat ze 3 pct van die jongeren in dienst hebben. En voor bedrijven in moeilijkheden zijn er al uitzonderingen op die drempel, luidde het. De bonden wijzen ook op de lage activiteitsgraad bij jongeren. Er moeten juist maatregelen komen om de activiteitsgraad van jongeren op te krikken, argumenteren ze.