Voor het VBO worden dergelijke spontane acties "meer en meer" onduldbaar, omdat ze de pendelaars op die manier gijzelen en omdat ze te frequent voorkomen. "De wilde staking van deze ochtend getuigt nog maar eens van een totaal gebrek aan respect voor de reizigers en de pendelaars op weg naar hun werk", aldus het VBO.

"Het wordt te gortig. Men gaat voor alles en nog wat het treinverkeer stilleggen", zegt Pieter Timmermans, directeur-generaal van het VBO.

Dat komt, luidt het bij het VBO, omdat nergens sancties zijn ingeschreven bij het zich niet houden aan de regels voor stakingen. "Op die manier ontstaat een klimaat van 'alles kan, alles mag'; een gevoel van straffeloosheid", argumenteert de VBO-topman.

Daarom eist het VBO een aanpassing van de huidige wetgeving zodat pendelaars en bedrijven niet langer het slachtoffer van dergelijke acties zouden zijn. Hoe die sancties er moeten uitzien, laat het VBO in het midden.

Voor het VBO worden dergelijke spontane acties "meer en meer" onduldbaar, omdat ze de pendelaars op die manier gijzelen en omdat ze te frequent voorkomen. "De wilde staking van deze ochtend getuigt nog maar eens van een totaal gebrek aan respect voor de reizigers en de pendelaars op weg naar hun werk", aldus het VBO. "Het wordt te gortig. Men gaat voor alles en nog wat het treinverkeer stilleggen", zegt Pieter Timmermans, directeur-generaal van het VBO. Dat komt, luidt het bij het VBO, omdat nergens sancties zijn ingeschreven bij het zich niet houden aan de regels voor stakingen. "Op die manier ontstaat een klimaat van 'alles kan, alles mag'; een gevoel van straffeloosheid", argumenteert de VBO-topman. Daarom eist het VBO een aanpassing van de huidige wetgeving zodat pendelaars en bedrijven niet langer het slachtoffer van dergelijke acties zouden zijn. Hoe die sancties er moeten uitzien, laat het VBO in het midden.