Van verschillende dossiers 'is het ongetwijfeld de sluiting van kerncentrales die de meeste zorgen baart', aldus Timmermans.

Het regeerakkoord voorziet de kernuitstap in ons land tegen 2025. Over het lot van de jongste twee reactoren wordt in november beslist.

'Begin augustus was er het klimaatrapport van het IPCC, waarin staat dat we ons maximaal moeten inspannen om de productie van CO2 te verminderen. En wij, wij gaan in België gascentrales bouwen om de sluiting van kerncentrales te compenseren?', zegt Timmermans. Die vreest dat België niet langer energie-onafhankelijk zal zijn. 'Wat zijn we in België aan het doen?', aldus nog Timmermans.

Van verschillende dossiers 'is het ongetwijfeld de sluiting van kerncentrales die de meeste zorgen baart', aldus Timmermans. Het regeerakkoord voorziet de kernuitstap in ons land tegen 2025. Over het lot van de jongste twee reactoren wordt in november beslist. 'Begin augustus was er het klimaatrapport van het IPCC, waarin staat dat we ons maximaal moeten inspannen om de productie van CO2 te verminderen. En wij, wij gaan in België gascentrales bouwen om de sluiting van kerncentrales te compenseren?', zegt Timmermans. Die vreest dat België niet langer energie-onafhankelijk zal zijn. 'Wat zijn we in België aan het doen?', aldus nog Timmermans.