Dat zegt professor Luc Sels van de K.U.Leuven vrijdag in De Standaard en Het Nieuwsblad.

Uit de prognose van de professor blijkt dat de vervangingsgraad het hoogst is bij de logistieke bedrijven en de banken. Ook de chemie zal het lastig krijgen om alle vacatures in te vullen.

Daarom is Sels ervan overtuigd dat bedrijven en overheden niet anders zullen kunnen dan hun oudere personeelsleden zo lang mogelijk aan boord te houden. Want terwijl in de meeste van de buurlanden de pensioenleeftijd wordt opgetrokken, bengelt België nog steeds achteraan als het gaat om de werkzaamheidsgraad van oudere werknemers, luidt het in de kranten.

Tussen 2005 en 2009 verlieten jaarlijks gemiddeld 210.000 werknemers de Vlaamse arbeidsmarkt. Vanaf dit jaar is de natuurlijke uitstroom groter dan de instroom, los van immigratie.

Dat zegt professor Luc Sels van de K.U.Leuven vrijdag in De Standaard en Het Nieuwsblad. Uit de prognose van de professor blijkt dat de vervangingsgraad het hoogst is bij de logistieke bedrijven en de banken. Ook de chemie zal het lastig krijgen om alle vacatures in te vullen. Daarom is Sels ervan overtuigd dat bedrijven en overheden niet anders zullen kunnen dan hun oudere personeelsleden zo lang mogelijk aan boord te houden. Want terwijl in de meeste van de buurlanden de pensioenleeftijd wordt opgetrokken, bengelt België nog steeds achteraan als het gaat om de werkzaamheidsgraad van oudere werknemers, luidt het in de kranten. Tussen 2005 en 2009 verlieten jaarlijks gemiddeld 210.000 werknemers de Vlaamse arbeidsmarkt. Vanaf dit jaar is de natuurlijke uitstroom groter dan de instroom, los van immigratie.