Open Vld-vicepremier Vincent Van Quickenborne wil niet weten van het voorstel van de PS rond de belasting op grote vermogens. Dat maakte Van Quickenborne woensdag duidelijk bij aanvang van het kernkabinet.

Als er een meerwaardebelasting op aandelen komt, is er geen regering meer, aldus de liberale minister.

Volgens de krant La Libre Belgique mikt de PS op een aantal bijkomende vermogensbelastingen. Onder meer de nationaliteitsaanvraag van de rijke Franse zakenman Bernard Arnault zou de Waalse socialistische partij op die gedachte hebben gebracht..

"Wij zijn ook voor eerlijke belastingen. We hebben bij de regeringsvorming afgesproken wat we gaan doen en vooral wat we niet gaan doen. De meerwaardebelasting op aandelen is toen onder druk van mijn partij van de tafel geveegd. Wie ze terug op tafel wil, moet beseffen dat er morgen geen regering meer is", zei Van Quickenborne.

De topministers zijn het er in elk geval niet over eens of de topman van het luxe-imperium LVMH Belg kan worden. Sp.a-vicepremier Johan Vande Lanotte vindt van niet. "Iemand moet Belg worden omdat hij Belg wil worden, niet omdat hij in Monaco minder belastingen wil betalen", aldus Vande Lanotte . Open Vld-minister Van Quicenborne is van oordeel dat Arnault wel Belg kan worden als hij aan de - intussen strenger gemaakte - voorwaarden voldoet. (Belga/BO)

Open Vld-vicepremier Vincent Van Quickenborne wil niet weten van het voorstel van de PS rond de belasting op grote vermogens. Dat maakte Van Quickenborne woensdag duidelijk bij aanvang van het kernkabinet. Als er een meerwaardebelasting op aandelen komt, is er geen regering meer, aldus de liberale minister. Volgens de krant La Libre Belgique mikt de PS op een aantal bijkomende vermogensbelastingen. Onder meer de nationaliteitsaanvraag van de rijke Franse zakenman Bernard Arnault zou de Waalse socialistische partij op die gedachte hebben gebracht.. "Wij zijn ook voor eerlijke belastingen. We hebben bij de regeringsvorming afgesproken wat we gaan doen en vooral wat we niet gaan doen. De meerwaardebelasting op aandelen is toen onder druk van mijn partij van de tafel geveegd. Wie ze terug op tafel wil, moet beseffen dat er morgen geen regering meer is", zei Van Quickenborne. De topministers zijn het er in elk geval niet over eens of de topman van het luxe-imperium LVMH Belg kan worden. Sp.a-vicepremier Johan Vande Lanotte vindt van niet. "Iemand moet Belg worden omdat hij Belg wil worden, niet omdat hij in Monaco minder belastingen wil betalen", aldus Vande Lanotte . Open Vld-minister Van Quicenborne is van oordeel dat Arnault wel Belg kan worden als hij aan de - intussen strenger gemaakte - voorwaarden voldoet. (Belga/BO)