Dat staat in zijn beleidsnota, meldt De Tijd dinsdag.

Het is voor het eerst dat Van Overtveldt de ambitie om de overheidsschuld terug te dringen uitspreekt, klinkt het. Ze maakt duidelijk dat de regering van plan is de komende weken of maanden nog een reeks participaties te gelde te maken.

Want om de schuldgraad - die voor volgend jaar door de regering op 102,9 procent van het bruto binnenlands product (bbp) wordt geraamd - onder de 100 procent te doen dalen, moet voor zo'n 13 miljard euro aan activa worden verkocht.

Zelfs als de regering haar volledige belang in BNP Paribas verkoopt en ze Belfius voor de helft privatiseert, zal dat wellicht niet volstaan om de schuld onder 100 procent te doen zakken, schrijft De Tijd.

Daarom denkt Van Overtveldt er volgens bronnen van de krant aan om ook andere pistes te bewandelen dan privatiseringen. Hij zou denken aan 'technische ingrepen'.

Van België wordt verwacht dat de regering werk maakt van de afbouw van de schuld, aangezien de overheidsschuld van ons land tot een van de hoogste van de Europese Unie behoort.

Dat kan voor Europa een reden zijn om ons land onder verhoogd toezicht te plaatsen, merkt de krant op.

Dat staat in zijn beleidsnota, meldt De Tijd dinsdag. Het is voor het eerst dat Van Overtveldt de ambitie om de overheidsschuld terug te dringen uitspreekt, klinkt het. Ze maakt duidelijk dat de regering van plan is de komende weken of maanden nog een reeks participaties te gelde te maken. Want om de schuldgraad - die voor volgend jaar door de regering op 102,9 procent van het bruto binnenlands product (bbp) wordt geraamd - onder de 100 procent te doen dalen, moet voor zo'n 13 miljard euro aan activa worden verkocht. Zelfs als de regering haar volledige belang in BNP Paribas verkoopt en ze Belfius voor de helft privatiseert, zal dat wellicht niet volstaan om de schuld onder 100 procent te doen zakken, schrijft De Tijd. Daarom denkt Van Overtveldt er volgens bronnen van de krant aan om ook andere pistes te bewandelen dan privatiseringen. Hij zou denken aan 'technische ingrepen'.Van België wordt verwacht dat de regering werk maakt van de afbouw van de schuld, aangezien de overheidsschuld van ons land tot een van de hoogste van de Europese Unie behoort. Dat kan voor Europa een reden zijn om ons land onder verhoogd toezicht te plaatsen, merkt de krant op.