Ondernemers moeten zich voorlopig niets aantrekken van de nieuwe regels rond de btw-aangifte op basis van voorschotfacturen die de vorige federale regering had uitgewerkt. Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) wil de regels namelijk opnieuw herzien. De huidige overgangsperiode geldt tot de opdracht volbracht is.

Om fraude tegen te gaan, besliste de regering-Di Rupo om voortaan enkel nog aangifte en aftrek van btw toe te laten op basis van betaalde voorschotfacturen. Een overgangsperiode moest bedrijven de tijd geven om hun boekhouding daarop voor te bereiden.

Van Overtveldt is echter niet van plan de regels zonder meer te laten ingaan. "Na een evaluatie door de betrokken sectoren en het kabinet van de minister word nu gewerkt aan een nieuwe wettekst ter herziening van die btw-regels", luidt het woensdag in een persbericht.

De overgangsperiode wordt verlengd tot de nieuwe regels klaar zijn, wellicht pas volgend jaar. "De nieuwe wettekst zal praktijkgericht en duidelijk zijn", aldus nog Van Overtveldt. "Er zal tegemoet gekomen worden aan de terechte bekommernissen van de ondernemingen en cijferberoepen." (Belga/BO)

Ondernemers moeten zich voorlopig niets aantrekken van de nieuwe regels rond de btw-aangifte op basis van voorschotfacturen die de vorige federale regering had uitgewerkt. Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) wil de regels namelijk opnieuw herzien. De huidige overgangsperiode geldt tot de opdracht volbracht is. Om fraude tegen te gaan, besliste de regering-Di Rupo om voortaan enkel nog aangifte en aftrek van btw toe te laten op basis van betaalde voorschotfacturen. Een overgangsperiode moest bedrijven de tijd geven om hun boekhouding daarop voor te bereiden. Van Overtveldt is echter niet van plan de regels zonder meer te laten ingaan. "Na een evaluatie door de betrokken sectoren en het kabinet van de minister word nu gewerkt aan een nieuwe wettekst ter herziening van die btw-regels", luidt het woensdag in een persbericht. De overgangsperiode wordt verlengd tot de nieuwe regels klaar zijn, wellicht pas volgend jaar. "De nieuwe wettekst zal praktijkgericht en duidelijk zijn", aldus nog Van Overtveldt. "Er zal tegemoet gekomen worden aan de terechte bekommernissen van de ondernemingen en cijferberoepen." (Belga/BO)