Van Overtveldt en Mnuchin ontmoeten elkaar donderdag. Dat een Belgische minister van Financiën zijn Amerikaanse ambtgenoot ontmoet, gebeurt niet zo heel vaak.

De twee zullen het vooral hebben over bedrijfsbelastingen. De Amerikaanse president Donald Trump kreeg eind vorig jaar de grootste belastinghervorming in 30 jaar door de Senaat. De vennnootschapsbelasting daalde van 35 naar 21 procent, en ook de personenbelasting ging serieus omlaag.

In België keurde het parlement eind vorig jaar in extremis nog een hervorming van de vennootschapsbelasting goed. Het tarief is sinds 1 januari verlaagd van 34 naar 29 procent, in 2020 betalen bedrijven nog 25 procent.

Mnuchin en Van Overtveldt zullen het vermoedelijk ook hebben over belangrijke Europese thema's: de brexit en de toestand van de euro en de Europese economie.

Een druk programma voor de minister, want later op donderdag volgt nog een ontmoeting met de top van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank. Ook oud-voorzitter Alan Greenspan, die de Fed van 1987 tot 2006 voorzat, is daar waarschijnlijk bij. Daarna volgt nog een ontmoeting met de Belgische ambassadeur in de VS Dirk Wouters.

Van Overtveldt en Mnuchin ontmoeten elkaar donderdag. Dat een Belgische minister van Financiën zijn Amerikaanse ambtgenoot ontmoet, gebeurt niet zo heel vaak. De twee zullen het vooral hebben over bedrijfsbelastingen. De Amerikaanse president Donald Trump kreeg eind vorig jaar de grootste belastinghervorming in 30 jaar door de Senaat. De vennnootschapsbelasting daalde van 35 naar 21 procent, en ook de personenbelasting ging serieus omlaag. In België keurde het parlement eind vorig jaar in extremis nog een hervorming van de vennootschapsbelasting goed. Het tarief is sinds 1 januari verlaagd van 34 naar 29 procent, in 2020 betalen bedrijven nog 25 procent. Mnuchin en Van Overtveldt zullen het vermoedelijk ook hebben over belangrijke Europese thema's: de brexit en de toestand van de euro en de Europese economie. Een druk programma voor de minister, want later op donderdag volgt nog een ontmoeting met de top van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank. Ook oud-voorzitter Alan Greenspan, die de Fed van 1987 tot 2006 voorzat, is daar waarschijnlijk bij. Daarna volgt nog een ontmoeting met de Belgische ambassadeur in de VS Dirk Wouters.