Enkele acteurs beeldden de rapportuitreiking dinsdag uit. Een tierende schooldirectrice gaf de ministers Van Overtveldt, Peeters, Bacquelaine, De Block en Michel ervan langs, terwijl die werden uitgejouwd door een honderdtal vakbondsmilitanten. Alle ministers verlieten de klas met "een buis".

Tax shift

Johan Van Overtvelt werd verweten met zijn tax shift "de patronale vriendjes van Voka te bedienen", terwijl er een gat van 8 miljard wordt geslagen in de sociale zekerheid. Minister van Werk Kris Peeters is volgens de bonden "onbeslist en sterk beïnvloedbaar" en lijdt aan een "Calimero-complex". Minister van Volksgezondheid Maggie De Block "spaart zelfs de mensen die het zeer moeilijk hebben niet".

Nochtans staat in het regeerakkoord dat men wil komen tot rechtvaardiger belastingen, zodat de sterkste schouders de zwaarste lasten zullen dragen, merkte Leemans op. "Terwijl de tax shift ervoor gezorgd heeft dat bijna iedereen nu minder overhoudt, omdat de facturen zijn opgetrokken. En de bedrijven hebben blijkbaar nog niet genoeg gekregen want er is een tweede tax shift in de maak -de hervorming van de vennootschapsbelasting- waarvan wij ons afvragen wie dat gaat betalen." Volgens de ACV-voorzitter is het hoog tijd dat de regering zich herpakt.

Het rapport en de vakbondseisen voor meer fiscale en sociale rechtvaardigheid zijn terug te vinden op www.grootrapport.be. De bevolking wordt uitgenodigd de eisenbundel te ondertekenen.

Enkele acteurs beeldden de rapportuitreiking dinsdag uit. Een tierende schooldirectrice gaf de ministers Van Overtveldt, Peeters, Bacquelaine, De Block en Michel ervan langs, terwijl die werden uitgejouwd door een honderdtal vakbondsmilitanten. Alle ministers verlieten de klas met "een buis". Johan Van Overtvelt werd verweten met zijn tax shift "de patronale vriendjes van Voka te bedienen", terwijl er een gat van 8 miljard wordt geslagen in de sociale zekerheid. Minister van Werk Kris Peeters is volgens de bonden "onbeslist en sterk beïnvloedbaar" en lijdt aan een "Calimero-complex". Minister van Volksgezondheid Maggie De Block "spaart zelfs de mensen die het zeer moeilijk hebben niet". Nochtans staat in het regeerakkoord dat men wil komen tot rechtvaardiger belastingen, zodat de sterkste schouders de zwaarste lasten zullen dragen, merkte Leemans op. "Terwijl de tax shift ervoor gezorgd heeft dat bijna iedereen nu minder overhoudt, omdat de facturen zijn opgetrokken. En de bedrijven hebben blijkbaar nog niet genoeg gekregen want er is een tweede tax shift in de maak -de hervorming van de vennootschapsbelasting- waarvan wij ons afvragen wie dat gaat betalen." Volgens de ACV-voorzitter is het hoog tijd dat de regering zich herpakt. Het rapport en de vakbondseisen voor meer fiscale en sociale rechtvaardigheid zijn terug te vinden op www.grootrapport.be. De bevolking wordt uitgenodigd de eisenbundel te ondertekenen.