De ondernemersorganisatie Unizo wil dat de overheid tijdens de koopjesperiode strenger gaat controleren op nepkortingen. Ook zeventig procent van de modewinkels blijkt voorstander te zijn van die strengere controles.

Dat meldt De Zondag. 'Er worden immers te veel grote kortingen aangekondigd waarbij de consument misleid wordt', klinkt het bij Unizo. 'Ofwel hebben de 'oude' prijzen waarnaar die kortingen refereren nooit bestaan, ofwel worden klanten met megakortingen in de winkels gelokt waarna blijkt dat ze slechts op een zeer klein aanbod betrekking hebben.'

Daarom vraagt Unizo aan de FOD Controle en Bemiddeling om streng te controleren op de geafficheerde kortingen tijdens de koopjesperiode, die op 3 januari van start gaat. 'Dit is in het belang van zowel de consument als van de handelaar die wél eerlijke handelspraktijken respecteert', luidt het. (Belga/KVDA)

De ondernemersorganisatie Unizo wil dat de overheid tijdens de koopjesperiode strenger gaat controleren op nepkortingen. Ook zeventig procent van de modewinkels blijkt voorstander te zijn van die strengere controles. Dat meldt De Zondag. 'Er worden immers te veel grote kortingen aangekondigd waarbij de consument misleid wordt', klinkt het bij Unizo. 'Ofwel hebben de 'oude' prijzen waarnaar die kortingen refereren nooit bestaan, ofwel worden klanten met megakortingen in de winkels gelokt waarna blijkt dat ze slechts op een zeer klein aanbod betrekking hebben.' Daarom vraagt Unizo aan de FOD Controle en Bemiddeling om streng te controleren op de geafficheerde kortingen tijdens de koopjesperiode, die op 3 januari van start gaat. 'Dit is in het belang van zowel de consument als van de handelaar die wél eerlijke handelspraktijken respecteert', luidt het. (Belga/KVDA)