"Dergelijk shoppingcomplex vormt zware concurrentie voor de ontwikkeling van omliggende handelskernen, veroorzaakt een verkeersinfarct en creëert een nepstad met bijhorende milieuproblemen", aldus gedelegeerd bestuurder Karel Van Eetvelt in Terzake.

Eerder kondigden ook de gemeenten Leuven, Vilvoorde en Grimbergen aan dat ze bij de raad van state in beroep gaan tegen de bouwvergunning voor het megaproject. Ook Bond Beter Leefmilieu en Greenpeace gaan in beroep.

Winkelnota

Unizo vindt het onbegrijpelijk dat de Vlaamse overheid de vergunning goedkeurde. "Dit shoppingproject staat haaks op alles waar de Vlaamse regering in haar Winkelnota voor pleit", zegt Van Eetvelt. "De handelskernen worden versmacht en er treedt een verkeersinfract op. Terwijl iedereen zegt, ziet en ondervindt dat de Brusselse Ring verzadigd is, wordt toch een dergelijke project vergund."

Milieuvergunning

De ondernemersorganisatie belooft zich verder in te zetten tegen de komst van het shoppingcomplex en richt daarom de pijlen op de milieuvergunning. "De weigering daarvan is het enige wat het project nog kan tegenhouden", aldus Unizo. "Met 8 miljoen bezoekers en 25.000 voertuigbewegingen per dag is er zeker een negatief effect op het milieu."

Volgens de organisatie leidt een zware uitbreiding van het openbaar vervoer om tot bij Uplace te geraken slechts tot een gedeeltelijke ontlasting van de wegen. (Belga/EE)

"Dergelijk shoppingcomplex vormt zware concurrentie voor de ontwikkeling van omliggende handelskernen, veroorzaakt een verkeersinfarct en creëert een nepstad met bijhorende milieuproblemen", aldus gedelegeerd bestuurder Karel Van Eetvelt in Terzake. Eerder kondigden ook de gemeenten Leuven, Vilvoorde en Grimbergen aan dat ze bij de raad van state in beroep gaan tegen de bouwvergunning voor het megaproject. Ook Bond Beter Leefmilieu en Greenpeace gaan in beroep.Winkelnota Unizo vindt het onbegrijpelijk dat de Vlaamse overheid de vergunning goedkeurde. "Dit shoppingproject staat haaks op alles waar de Vlaamse regering in haar Winkelnota voor pleit", zegt Van Eetvelt. "De handelskernen worden versmacht en er treedt een verkeersinfract op. Terwijl iedereen zegt, ziet en ondervindt dat de Brusselse Ring verzadigd is, wordt toch een dergelijke project vergund." Milieuvergunning De ondernemersorganisatie belooft zich verder in te zetten tegen de komst van het shoppingcomplex en richt daarom de pijlen op de milieuvergunning. "De weigering daarvan is het enige wat het project nog kan tegenhouden", aldus Unizo. "Met 8 miljoen bezoekers en 25.000 voertuigbewegingen per dag is er zeker een negatief effect op het milieu." Volgens de organisatie leidt een zware uitbreiding van het openbaar vervoer om tot bij Uplace te geraken slechts tot een gedeeltelijke ontlasting van de wegen. (Belga/EE)