Uit een enquête van werkgeversorganisatie Unizo blijkt dat acht op de tien ondernemers af wil van de federale regering-Di Rupo.
Unizo baseert zich voor die conclusie op een rondvraag bij zowat 3.000 van haar leden. Volgens Unizo storen de ondernemers zich vooral aan de aangepaste fiscale benadering van hun bedrijfswagens, de 'boete' van 309 procent op niet aangegeven voordelen van alle aard, de wijziging van de btw-regels en de verhoging van de roerende voorheffing.

Kortom, als belangrijkste pijnpunten komen de hoge loonlasten, de hoge belastingdruk en de administratieve rompslomp naar boven. Volgens de studie van de werkgeversorganisatie moet 'de overheid afslanken' de topprioriteit worden voor de regering.

"De ondernemers zijn het beu en voelen zich door de federale regering geviseerd. Vakbonden en politici beseffen dat te weinig", zegt UNIZO-topman Karel Van Eetvelt in een toelichting.

Unizo stelt wel vast dat ondernemers veel negatiever staan tegenover nadelige fiscale maatregelen dan dat ze positief staan ten opzichte van voordelige maatregelen. Zo blijken slechts vier op de tien ondernemers tevreden met de toenemende degressiviteit van de werkloosheidsuitkering, kan de verhoging van de pensioenleeftijd maar 35 procent van de respondenten bekoren, en zijn slechts drie op de tien tevreden met de geplande loonlastenverlaging.

Tot slot geeft de werkgeversorganisatie nog enkele aanbevelingen mee voor de huidige regering, zoals een vermindering van de werkgeversbijdragen van minstens 5 procent, en geen nieuwe belastingverhogingen voor kmo's en zelfstandigen. (Belga/BO)

Uit een enquête van werkgeversorganisatie Unizo blijkt dat acht op de tien ondernemers af wil van de federale regering-Di Rupo. Unizo baseert zich voor die conclusie op een rondvraag bij zowat 3.000 van haar leden. Volgens Unizo storen de ondernemers zich vooral aan de aangepaste fiscale benadering van hun bedrijfswagens, de 'boete' van 309 procent op niet aangegeven voordelen van alle aard, de wijziging van de btw-regels en de verhoging van de roerende voorheffing. Kortom, als belangrijkste pijnpunten komen de hoge loonlasten, de hoge belastingdruk en de administratieve rompslomp naar boven. Volgens de studie van de werkgeversorganisatie moet 'de overheid afslanken' de topprioriteit worden voor de regering. "De ondernemers zijn het beu en voelen zich door de federale regering geviseerd. Vakbonden en politici beseffen dat te weinig", zegt UNIZO-topman Karel Van Eetvelt in een toelichting.Unizo stelt wel vast dat ondernemers veel negatiever staan tegenover nadelige fiscale maatregelen dan dat ze positief staan ten opzichte van voordelige maatregelen. Zo blijken slechts vier op de tien ondernemers tevreden met de toenemende degressiviteit van de werkloosheidsuitkering, kan de verhoging van de pensioenleeftijd maar 35 procent van de respondenten bekoren, en zijn slechts drie op de tien tevreden met de geplande loonlastenverlaging. Tot slot geeft de werkgeversorganisatie nog enkele aanbevelingen mee voor de huidige regering, zoals een vermindering van de werkgeversbijdragen van minstens 5 procent, en geen nieuwe belastingverhogingen voor kmo's en zelfstandigen. (Belga/BO)