Duitslands twee grootste commerciële tv-omroepen, Mediengruppe RTL Deutschland en ProSiebenSat.1 Media, mogen van de rechter geen gezamenlijk online tv-platform maken waarop kijkers gratis tv-programma's kunnen bekijken. Dat meldt de Duitse krant Frankfurter Allgemeine.

"Dit is een oordeel tegen de Duitse media-economie," zegt een woordvoerder van ProSiebenSat.1. "Want het zal niet lang meer duren vooraleer buitenlandse spelers op de Duitse markt actief zullen worden."

Ook in Vlaanderen oproep tot samenwerking

Analisten verwachten dat bedrijven zoals Google, Apple en Facebook in de toekomst met aantrekkelijke tv-activiteiten zullen beginnen. Ook in Vlaanderen is dat volgens mediaspecialisten niet ondenkbaar. Ze vinden dat de verschillende tv-omroepen ook in ons land een gezamenlijk platform moeten aanbieden om te anticiperen op de komst van Google en consorten.

Door programma's te verzamelen op één site, wilden de Duitse mediagroepen hun content toegankelijker maken. Ze hoopten ook dat een gezamenlijk project meer reclame-inkomsten zou genereren.

Rechter: 'Project is concurrentieverstorend'

De rechter denkt dat RTL en ProSiebenSat.1 met het project de tv-advertentiemarkt te veel zouden domineren. Bovendien zou het online videoplatform indruisen tegen het verbod op concurrentieverstorende samenwerkingsverbanden.

Nochtans wilden RTL en ProSiebenSat.1 ook andere spelers toelaten, maar volgens de rechter zijn de eisen die gesteld worden aan andere zenders te hoog.

In Amerika kan het wel

In De Verenigde Staten bestaat er wel een gezamenlijk platform dat beheerd wordt door concurrerende zenders. Tv-netwerken zoals ABC, NBC, CBS en FOX baten er samen de online video-on-demandsite Hulu uit. (JC)

Duitslands twee grootste commerciële tv-omroepen, Mediengruppe RTL Deutschland en ProSiebenSat.1 Media, mogen van de rechter geen gezamenlijk online tv-platform maken waarop kijkers gratis tv-programma's kunnen bekijken. Dat meldt de Duitse krant Frankfurter Allgemeine. "Dit is een oordeel tegen de Duitse media-economie," zegt een woordvoerder van ProSiebenSat.1. "Want het zal niet lang meer duren vooraleer buitenlandse spelers op de Duitse markt actief zullen worden." Ook in Vlaanderen oproep tot samenwerking Analisten verwachten dat bedrijven zoals Google, Apple en Facebook in de toekomst met aantrekkelijke tv-activiteiten zullen beginnen. Ook in Vlaanderen is dat volgens mediaspecialisten niet ondenkbaar. Ze vinden dat de verschillende tv-omroepen ook in ons land een gezamenlijk platform moeten aanbieden om te anticiperen op de komst van Google en consorten. Door programma's te verzamelen op één site, wilden de Duitse mediagroepen hun content toegankelijker maken. Ze hoopten ook dat een gezamenlijk project meer reclame-inkomsten zou genereren. Rechter: 'Project is concurrentieverstorend' De rechter denkt dat RTL en ProSiebenSat.1 met het project de tv-advertentiemarkt te veel zouden domineren. Bovendien zou het online videoplatform indruisen tegen het verbod op concurrentieverstorende samenwerkingsverbanden. Nochtans wilden RTL en ProSiebenSat.1 ook andere spelers toelaten, maar volgens de rechter zijn de eisen die gesteld worden aan andere zenders te hoog. In Amerika kan het wel In De Verenigde Staten bestaat er wel een gezamenlijk platform dat beheerd wordt door concurrerende zenders. Tv-netwerken zoals ABC, NBC, CBS en FOX baten er samen de online video-on-demandsite Hulu uit. (JC)