Mocht de heffing er komen dan zou het in het geval van de Amerikaanse buurlanden gaan om een tijdelijke uitzondering, meldt de Washington Post.

Het Witte Huis zegt dat er per land wordt bekeken of uitzonderingen mogelijk zijn. Het voorstel dat donderdag zou worden bekendgemaakt geeft Canada en Mexico een uitzonderingsperiode van dertig dagen waarin geen invoertarieven worden gehanteerd voor de buurlanden van de VS.

NAFTA

Afhankelijk van hoe de onderhandelingen lopen over het Noord-Amerikaanse handelsverdrag NAFTA kan de uitzonderingsperiode worden verlengd. Mochten de onderhandelingen stuklopen dan moeten Canada en Mexico alsnog de standaard invoertarieven gaan betalen die Trump wil invoeren.

NAFTA is al sinds 1994 van kracht. Noorderbuur Canada is de grootste leverancier van staal en aluminium aan de VS. Mexico is als staalbron de nummer vier.

De landen hadden eerder al door laten schemeren tegenmaatregelen te zullen nemen, als ze geen uitzonderingspositie krijgen.

Ook de Europese Unie (EU) dreigde gisteren met tegenmaatregelen als Trump doorgaat met zijn plannen om de importheffingen op staal en aluminium op te trekken.

Mocht de heffing er komen dan zou het in het geval van de Amerikaanse buurlanden gaan om een tijdelijke uitzondering, meldt de Washington Post.Het Witte Huis zegt dat er per land wordt bekeken of uitzonderingen mogelijk zijn. Het voorstel dat donderdag zou worden bekendgemaakt geeft Canada en Mexico een uitzonderingsperiode van dertig dagen waarin geen invoertarieven worden gehanteerd voor de buurlanden van de VS.Afhankelijk van hoe de onderhandelingen lopen over het Noord-Amerikaanse handelsverdrag NAFTA kan de uitzonderingsperiode worden verlengd. Mochten de onderhandelingen stuklopen dan moeten Canada en Mexico alsnog de standaard invoertarieven gaan betalen die Trump wil invoeren. NAFTA is al sinds 1994 van kracht. Noorderbuur Canada is de grootste leverancier van staal en aluminium aan de VS. Mexico is als staalbron de nummer vier. De landen hadden eerder al door laten schemeren tegenmaatregelen te zullen nemen, als ze geen uitzonderingspositie krijgen.Ook de Europese Unie (EU) dreigde gisteren met tegenmaatregelen als Trump doorgaat met zijn plannen om de importheffingen op staal en aluminium op te trekken.