'De ballonnetjes van Didier Reynders over een nieuwe fiscale amnestie hebben een destructieve invloed op de dagelijkse praktijk van de Bijzondere Belastinginspectie', zegt Karel Anthonissen, de topman van de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) in Oost- en West-Vlaanderen, in een mail. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

E-mail naar Hans D'Hondt

De mail werd verstuurd naar Hans D'Hondt, de topman van de Federale Overheidsdienst Financiën. De aanleiding voor de mail was een seminarie, georganiseerd door de staatssecretaris voor de Bestrijding van de Fiscale Fraude, Bernard Clerfayt (MR), over zo'n nieuwe fiscale amnestieregeling. Een idee dat leeft in het kamp van Reynders, aldus Anthonissen.

Tijdens dat seminarie werd volgens Anthonissen het voorstel gelanceerd om alle zwarte vermogens de mogelijkheid te bieden om 'maximaal' tegen een belasting van 10 procent op het vermogen zowel de fiscale als strafrechtelijke vervolging af te kopen.

Karel Anthonissen: 'We kunnen er beter mee ophouden'

'Wanneer zulke voorstellen, en dan vooral de tarieven, onder het goedkeurende oog van de minister en staatssecretaris gelanceerd worden, dan scheppen zij verwachtingen. Denkt u dat wij de mensen nog kunnen overtuigen om meer te betalen dan dat? Waarom zouden wij de mensen nog overtuigen om aangifte te doen?', luidt het in de mail. Of nog: 'We kunnen er beter mee ophouden.'

Anthonissen haalt een voorbeeld aan van een West-Vlaamse familie die in discussie was met hem en het parket om haar vermogen te witten. Volgens de mail waren zij bereid om 20 procent van hun vermogen af te staan aan de staat.

Hans D'Hondt wil geen commentaar geven op de mail. (Belga/SD)

'De ballonnetjes van Didier Reynders over een nieuwe fiscale amnestie hebben een destructieve invloed op de dagelijkse praktijk van de Bijzondere Belastinginspectie', zegt Karel Anthonissen, de topman van de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) in Oost- en West-Vlaanderen, in een mail. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad. E-mail naar Hans D'Hondt De mail werd verstuurd naar Hans D'Hondt, de topman van de Federale Overheidsdienst Financiën. De aanleiding voor de mail was een seminarie, georganiseerd door de staatssecretaris voor de Bestrijding van de Fiscale Fraude, Bernard Clerfayt (MR), over zo'n nieuwe fiscale amnestieregeling. Een idee dat leeft in het kamp van Reynders, aldus Anthonissen. Tijdens dat seminarie werd volgens Anthonissen het voorstel gelanceerd om alle zwarte vermogens de mogelijkheid te bieden om 'maximaal' tegen een belasting van 10 procent op het vermogen zowel de fiscale als strafrechtelijke vervolging af te kopen. Karel Anthonissen: 'We kunnen er beter mee ophouden' 'Wanneer zulke voorstellen, en dan vooral de tarieven, onder het goedkeurende oog van de minister en staatssecretaris gelanceerd worden, dan scheppen zij verwachtingen. Denkt u dat wij de mensen nog kunnen overtuigen om meer te betalen dan dat? Waarom zouden wij de mensen nog overtuigen om aangifte te doen?', luidt het in de mail. Of nog: 'We kunnen er beter mee ophouden.' Anthonissen haalt een voorbeeld aan van een West-Vlaamse familie die in discussie was met hem en het parket om haar vermogen te witten. Volgens de mail waren zij bereid om 20 procent van hun vermogen af te staan aan de staat. Hans D'Hondt wil geen commentaar geven op de mail. (Belga/SD)