"Een tolheffing zou niet serieus zijn", zo luidt de reactie van Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA), die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat. Ook federaal vicepremier Didier Reynders (MR) wil er - alvast op korte termijn - niet van weten: "Niets is absurd, maar de grootste nood nu is de tunnels weer operationeel krijgen." Volgens Reynders zijn er ook op vlak van openbaar vervoer alternatieven nodig, voor er gesproken kan worden over extra taksen.

'Brusselse bevoegdheid'

Brussels minister Pascal Smet (sp.a), die een tolheffing eerder al een mogelijk element ter financiering van de werken noemde, onderstreepte woensdag dat er nog niets beslist is. Het is in elk geval wel een zaak van het Brussels gewest, verduidelijkte Smet.

"Ik weet niet of een tol wijs is, maar het is in eerste instantie een Brusselse bevoegdheid", beaamde CD&V-vicepremier Kris Peeters.

De partij van Brussels minister Vanhengel - Open Vld - lijkt intussen gas terug te nemen. Vanhengel zelf lanceerde het idee van tolheffing dinsdag, maar hield woensdag voor en na het overlegcomité de lippen stijf op elkaar. Geen reactie aan de pers, dus.

Herstellen van tunnels 'prioritair'

Partijgenoot Alexander De Croo omschreef het voorstel van Vanhengel als een 'denkoefening' en benadrukte dat de eerste prioriteit nu het herstellen van de tunnels moet zijn. Hoewel iedereen erkent dat het om een Brusselse bevoegdheid gaat, klinkt achter de schermen niettemin heel wat gemor over de volgens sommigen te lakse aanpak door de Brusselse regering. (Belga/BO)

"Een tolheffing zou niet serieus zijn", zo luidt de reactie van Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA), die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat. Ook federaal vicepremier Didier Reynders (MR) wil er - alvast op korte termijn - niet van weten: "Niets is absurd, maar de grootste nood nu is de tunnels weer operationeel krijgen." Volgens Reynders zijn er ook op vlak van openbaar vervoer alternatieven nodig, voor er gesproken kan worden over extra taksen.Brussels minister Pascal Smet (sp.a), die een tolheffing eerder al een mogelijk element ter financiering van de werken noemde, onderstreepte woensdag dat er nog niets beslist is. Het is in elk geval wel een zaak van het Brussels gewest, verduidelijkte Smet."Ik weet niet of een tol wijs is, maar het is in eerste instantie een Brusselse bevoegdheid", beaamde CD&V-vicepremier Kris Peeters. De partij van Brussels minister Vanhengel - Open Vld - lijkt intussen gas terug te nemen. Vanhengel zelf lanceerde het idee van tolheffing dinsdag, maar hield woensdag voor en na het overlegcomité de lippen stijf op elkaar. Geen reactie aan de pers, dus.Partijgenoot Alexander De Croo omschreef het voorstel van Vanhengel als een 'denkoefening' en benadrukte dat de eerste prioriteit nu het herstellen van de tunnels moet zijn. Hoewel iedereen erkent dat het om een Brusselse bevoegdheid gaat, klinkt achter de schermen niettemin heel wat gemor over de volgens sommigen te lakse aanpak door de Brusselse regering. (Belga/BO)