Sigrid De Buck en Oliver Frick verwelkomen me in hun bescheiden bedrijfje Olisi Mediterranean Products in Koropi, te midden van de groene heuvels, wijngaarden en olijfbomen, op een tiental kilometer van de luchthaven van Athene. Een ronduit idyllische setting, die meteen ook duidelijk maakt waarom dit Vlaams-Duitse ondernemerskoppel zeven jaar geleden voor het Griekse avontuur koos. "We waren op zoek naar een ander leven, maar achteraf beschouwd had onze timing eigenlijk niet slechter kunnen zijn", blikt Sigrid De Buck terug. "In die periode werd voor het eerst duidelijk hoe slecht Griekenland er voorstond. Zowel ik als mijn man Oliver - die Griekse roots heeft - had in België een goede baan, maar de zuiderse levensstijl sprak ons al langer aan. We hebben in België alles opgegeven en de sprong gewaagd. Het oorspronkelijke plan was iets te beginnen in de toeristische sector, maar het begin van de crisis wierp al meteen roet in het eten. Via via zijn we dan in de olijfsector beland. We begonnen olijven te marineren - dat bleek een interessante nichemarkt - en leverden onze producten aan winkels over de hele wereld. Stilaan zijn we ook andere typisch Griekse producten gaan uitvoeren, van honing over tapenades tot olijfolie met allerlei specifieke smaken."
...