Volgens een raming zullen 19.958 jongeren deze maand hun inschakelingsvergoeding verliezen ten gevolge van de strengere regels rond de uitkering. Het merendeel van die groep komt uit Wallonië. In totaal zouden 13.500 Waalse jongeren hun vergoeding verliezen. Dat schrijft L'Avenir donderdag.

In Vlaanderen zouden 3.210 mensen hun uitkering verliezen en in Brussel 3.248 personen.

Exacte verliezen

Volgens de RVA zouden 3.000 personen van die groep de uitkering toch kunnen verlengen omwille van gezondheidsredenen of omdat ze een begeleidsingstraject gestart zijn. Dus zouden er 16.956 overblijven.

De effectieve impact van de strengere regels rond de inschakelingsvergoeding zal volgens de RVA pas in februari geweten zijn.

De inschakelingsuitkering is een uitkering voor jonge schoolverlaters die niet meteen werk vinden. De regering-Di Rupo beperkte het recht op een inschakelingsuitkering tot 3 jaar. (Belga/NS)

Volgens een raming zullen 19.958 jongeren deze maand hun inschakelingsvergoeding verliezen ten gevolge van de strengere regels rond de uitkering. Het merendeel van die groep komt uit Wallonië. In totaal zouden 13.500 Waalse jongeren hun vergoeding verliezen. Dat schrijft L'Avenir donderdag. In Vlaanderen zouden 3.210 mensen hun uitkering verliezen en in Brussel 3.248 personen. Volgens de RVA zouden 3.000 personen van die groep de uitkering toch kunnen verlengen omwille van gezondheidsredenen of omdat ze een begeleidsingstraject gestart zijn. Dus zouden er 16.956 overblijven. De effectieve impact van de strengere regels rond de inschakelingsvergoeding zal volgens de RVA pas in februari geweten zijn.De inschakelingsuitkering is een uitkering voor jonge schoolverlaters die niet meteen werk vinden. De regering-Di Rupo beperkte het recht op een inschakelingsuitkering tot 3 jaar. (Belga/NS)