Dat is dubbel zo veel als in juni van vorig jaar en bijna vier keer zo veel als in januari. Ze willen nog profiteren van de huidige regeling, want die vervalt voor aanvragen die vanaf 2 september worden ingediend, zo schrijft De Tijd. De verwachting is dat ook in juli en augustus nog duizenden aanvragen zullen binnenlopen.

Zorgkrediet

Midden maart besliste Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) de loopbaanonderbreking voor Vlaamse ambtenaren te vervangen door een nieuw systeem van zorgkrediet. Dat voorziet enkel nog in compensatie bij loopbaanonderbrekingen voor ouderschap, zorg of opleiding. Als een ambtenaar loopbaanonderbreking zonder een specifieke reden wil opnemen, zal die daar niet langer een uitkering voor krijgen.

Vlaanderen is sinds de zesde staatshervorming bevoegd voor een eigen stelsel van loopbaanonderbreking voor zijn personeel. Vanaf begin dit jaar moet Vlaanderen die verloven ook zelf betalen.

Het bedrag dat een ambtenaar voor het zorgkrediet krijgt, komt overeen met wat hij of zij nu krijgt bij een loopbaanonderbreking. Het gaat om een nettobedrag van 473,61 euro. In totaal genieten vandaag 50.000 ambtenaren in Vlaanderen loopbaanonderbreking. Dat kost ongeveer 126 miljoen euro. (Belga/NS)

Dat is dubbel zo veel als in juni van vorig jaar en bijna vier keer zo veel als in januari. Ze willen nog profiteren van de huidige regeling, want die vervalt voor aanvragen die vanaf 2 september worden ingediend, zo schrijft De Tijd. De verwachting is dat ook in juli en augustus nog duizenden aanvragen zullen binnenlopen. Midden maart besliste Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) de loopbaanonderbreking voor Vlaamse ambtenaren te vervangen door een nieuw systeem van zorgkrediet. Dat voorziet enkel nog in compensatie bij loopbaanonderbrekingen voor ouderschap, zorg of opleiding. Als een ambtenaar loopbaanonderbreking zonder een specifieke reden wil opnemen, zal die daar niet langer een uitkering voor krijgen.Vlaanderen is sinds de zesde staatshervorming bevoegd voor een eigen stelsel van loopbaanonderbreking voor zijn personeel. Vanaf begin dit jaar moet Vlaanderen die verloven ook zelf betalen. Het bedrag dat een ambtenaar voor het zorgkrediet krijgt, komt overeen met wat hij of zij nu krijgt bij een loopbaanonderbreking. Het gaat om een nettobedrag van 473,61 euro. In totaal genieten vandaag 50.000 ambtenaren in Vlaanderen loopbaanonderbreking. Dat kost ongeveer 126 miljoen euro. (Belga/NS)