De Russische regering bezit onder meer vijf bouwbedrijven, dertien ziekenhuizen, zes energiecentrales, 37 vliegtuigen en 5000 wagens. De Kremlin heeft niet alleen nutsbedrijven in portefeuille, maar bijvoorbeeld ook een schoonheidssalon en 35 sanatoria. De lijst omvat meer dan 6000 gebouwen, schrijft De Volkskrant. De bezittingen van de Kremlin worden geschat op 5,5 miljard euro.

Sauna's en baden

Daar varen zijn hooggeplaatste ambtenaren wel bij. De Kremlin beheert zijn bezittingen via een bureau, dat in 1993 werd opgericht om in de behoeften van de ambtenaren te voorzien. Hooggeplaatste ambtenaren krijgen dankzij de intussen immense organisatie financieel en kledingadvies, toegang tot baden en sauna's, enzovoort.

Ook over huisvesting hoeven de ambtenaren zich geen zorgen te maken. Ze krijgen een dak boven het hoofd aangeboden door de staat. Zo liet president Vladimir Poetin op een kilometer van de Kremlin een gigantisch appartementencomplex bouwen. Daar zijn onder meer het hoofd Buitenlandse Inlichtingen van de geheime dienst en het hoofd van de presidentiële staf gedomicilieerd.

De journalisten benadrukken dat het om een bescheiden schatting van de eigendommen gaat. Ze hebben bijvoorbeeld geen informatie over bezittingen van het Kremlin in het buitenland. (NS)

De Russische regering bezit onder meer vijf bouwbedrijven, dertien ziekenhuizen, zes energiecentrales, 37 vliegtuigen en 5000 wagens. De Kremlin heeft niet alleen nutsbedrijven in portefeuille, maar bijvoorbeeld ook een schoonheidssalon en 35 sanatoria. De lijst omvat meer dan 6000 gebouwen, schrijft De Volkskrant. De bezittingen van de Kremlin worden geschat op 5,5 miljard euro.Daar varen zijn hooggeplaatste ambtenaren wel bij. De Kremlin beheert zijn bezittingen via een bureau, dat in 1993 werd opgericht om in de behoeften van de ambtenaren te voorzien. Hooggeplaatste ambtenaren krijgen dankzij de intussen immense organisatie financieel en kledingadvies, toegang tot baden en sauna's, enzovoort. Ook over huisvesting hoeven de ambtenaren zich geen zorgen te maken. Ze krijgen een dak boven het hoofd aangeboden door de staat. Zo liet president Vladimir Poetin op een kilometer van de Kremlin een gigantisch appartementencomplex bouwen. Daar zijn onder meer het hoofd Buitenlandse Inlichtingen van de geheime dienst en het hoofd van de presidentiële staf gedomicilieerd. De journalisten benadrukken dat het om een bescheiden schatting van de eigendommen gaat. Ze hebben bijvoorbeeld geen informatie over bezittingen van het Kremlin in het buitenland. (NS)