Het aantal aangiftes van buitenlandse verzekeringen steeg met 4,4 procent tot 45.825 en het aantal Belgen met een juridische constructie - zoals stichtingen en trusts - kwam uit op 1.705, 50 meer dan in 2017.

De toename is een gevolg van de internationale gegevensuitwisseling, waardoor het bijna onmogelijk is geworden nog centen in het buitenland te verstoppen. Sinds die gegevensuitwisseling op volle toeren draait, wordt de fiscus overladen met gegevens van Belgische belastingplichtigen. Wie de voorbije jaren verzaakte aan zijn plicht buitenlandse rekening aan te geven, heeft veel kans op de vingers getikt te worden door de fiscus.

Het aantal aangiftes van buitenlandse verzekeringen steeg met 4,4 procent tot 45.825 en het aantal Belgen met een juridische constructie - zoals stichtingen en trusts - kwam uit op 1.705, 50 meer dan in 2017. De toename is een gevolg van de internationale gegevensuitwisseling, waardoor het bijna onmogelijk is geworden nog centen in het buitenland te verstoppen. Sinds die gegevensuitwisseling op volle toeren draait, wordt de fiscus overladen met gegevens van Belgische belastingplichtigen. Wie de voorbije jaren verzaakte aan zijn plicht buitenlandse rekening aan te geven, heeft veel kans op de vingers getikt te worden door de fiscus.