Op dit ogenblik is de kredietwaardigeid van Dexia is A/A-1. Standard en Poor's overweegt de rating te verlagen vanwege de escalerende schuldenproblemen van Griekenland. Dat berichten de kranten De Tijd en De Standaard dinsdag.

Staatswaarborg
Dexia heeft een directe blootstelling van 4,3 miljard euro aan Griekse overheidsobligaties, en zit dat Standard & Poor's dwars. Ook wijst het kredietratingbueau erop dat de versnelling van de balansafbouw, die aangekondigd werd door het management,"herstructureringsrisico's" inhoudt, en dat ze de vrees aanwakkert dat Dexia op korte termijn niet zonder een staatswaarborg kan. Standard & Poor's wil meer duidelijkheid over de impact van de balansafbouw, alvorens een beslissing te nemen.

Crisisoverleg
De krant De Standaard bericht dat de eurocrisis naast Dexia ook de Gemeentelijke Holding onder druk zet. Zo staat er vandaag crisisoverleg gepland tussen vertegenwoordigers van de Gemeentelijke Holding, die 14 procent van Dexia bezit, en de overheid. De inzet is de verlenging van de staatswaarborg, die eind juni afloopt. (Belga/EE)

Op dit ogenblik is de kredietwaardigeid van Dexia is A/A-1. Standard en Poor's overweegt de rating te verlagen vanwege de escalerende schuldenproblemen van Griekenland. Dat berichten de kranten De Tijd en De Standaard dinsdag. Staatswaarborg Dexia heeft een directe blootstelling van 4,3 miljard euro aan Griekse overheidsobligaties, en zit dat Standard & Poor's dwars. Ook wijst het kredietratingbueau erop dat de versnelling van de balansafbouw, die aangekondigd werd door het management,"herstructureringsrisico's" inhoudt, en dat ze de vrees aanwakkert dat Dexia op korte termijn niet zonder een staatswaarborg kan. Standard & Poor's wil meer duidelijkheid over de impact van de balansafbouw, alvorens een beslissing te nemen.Crisisoverleg De krant De Standaard bericht dat de eurocrisis naast Dexia ook de Gemeentelijke Holding onder druk zet. Zo staat er vandaag crisisoverleg gepland tussen vertegenwoordigers van de Gemeentelijke Holding, die 14 procent van Dexia bezit, en de overheid. De inzet is de verlenging van de staatswaarborg, die eind juni afloopt. (Belga/EE)