De bonden protesteren tegen de geplande besparingen bij het agentschap. Dat bevestigt ACV-secretaris Hilde De Leeuw.

De vakbondsactie gaat door in de centra van Geldenaken, Broechem, Kapellen, Poelkapelle en in het Klein Kasteeltje. Er staan stakingsposten opgesteld, aldus de vakbondsvrouw.

Aanleiding van de actie zijn de besparingsplannen bij Fedasil, waar 20 miljoen euro moet worden bespaard. "Er moet inderdaad worden bespaard, maar dit gebeurt zonder sociaal overleg", klaagt De Leeuw aan.

Fedasil wil volgens de bonden het centrum van Sint-Pieters-Woluwe sluiten op 1 januari. Ook zou de dienst catering worden geprivatiseerd en zou de bewaking 's nachts deels worden uitbesteed aan een bewakingsfirma.

"Maar de asielzoekers hebben schrik van uniformen, we vrezen voor het uitbreken van rellen", aldus nog de ACV-secretaris over die uitbestedingsplannen. (Belga/NS)

De bonden protesteren tegen de geplande besparingen bij het agentschap. Dat bevestigt ACV-secretaris Hilde De Leeuw. De vakbondsactie gaat door in de centra van Geldenaken, Broechem, Kapellen, Poelkapelle en in het Klein Kasteeltje. Er staan stakingsposten opgesteld, aldus de vakbondsvrouw. Aanleiding van de actie zijn de besparingsplannen bij Fedasil, waar 20 miljoen euro moet worden bespaard. "Er moet inderdaad worden bespaard, maar dit gebeurt zonder sociaal overleg", klaagt De Leeuw aan. Fedasil wil volgens de bonden het centrum van Sint-Pieters-Woluwe sluiten op 1 januari. Ook zou de dienst catering worden geprivatiseerd en zou de bewaking 's nachts deels worden uitbesteed aan een bewakingsfirma. "Maar de asielzoekers hebben schrik van uniformen, we vrezen voor het uitbreken van rellen", aldus nog de ACV-secretaris over die uitbestedingsplannen. (Belga/NS)